28.10.2009

Voi pimeys!


On se todistettavasti ollut narussa!

Talviaikaan siirtyminen tuli vähän huonoon saumaan. Ei nimittäin meinaa enää ehtiä valoisan aikaan lenkille töiden jälkeen! Vielä viime viikolla oli kätevää juoksuttaa jengiä tuossa pellolla, mutta nyt saa lähteä töistä tosi ajoissa jos meinaa ehtiä ennen pimeää. Täällä ei ole sellaista luksusta kuin katuvalot ja ensimmäistä talvea siis yritetään pärjätä täällä hornankuusessa. Kesä meni ihan hienosti, mutta nyt alkaa mietityttää että miten me oikein lenkkeillään jatkossa?


Ollaan nyt muutenkin aloiteltu ulkoilua varovaisesti niin, ettei kauheaa vauhtia kasvava penska rasittuisi liikaa. Lenkki on ollut noin 30-40 minuuttia rauhallista kävelyä (lue: ihminen kävelee ja koirat juoksevat) pellolla tai lähimetsässä. Polkka näyttää jaksavan sen ihan mainiosti, taitaa juosta jo samaa vauhtia Maissin kanssa. Alusta on sekä pellolla että metsässä niin pehmeä, etten uskoisi sen rasittavan niveliä. Vartin aamukävelyä lukuun ottamatta muut ulkoilut hoituvatkin sitten omassa pihassa.


Tekisi muuten mieli vetää penskalle kokeeksi verijälki. Jos kelit jatkuvat lumettomina, niin en ehkä voi vastustaa kiusausta. Vaikka miten silloin Papun valioituessa vannoinkin, että tämä hullu rämpimisharrastus saa jäädä tähän ja valitsen lajiksi jotakin kivaa siistiä sisällä tapahtuvaa. Mihinkäs sitä omistaja karvoistaan pääsisi, tai jotain.

Ei kommentteja: