25.10.2009

Lauantailenkkeilyä


Lauantai oli siitä mainio päivä, että ehdittiin valoisan aikaan pellolle kävelemään koko porukka. Pasi tekee viikolla niin pitkää työpäivää, että minä lenkitän koirat aina yksin. Siksi onkin ihan luksusta saada lenkille toinen ihminen mukaan. Ja kamera! Vähän eri juttu valokuvata koiria kun toinen voi kiinnittää niiden huomion ja toinen räpsyttää kuvia. Sää oli ankean syksyinen ja valoa ihan minimaalisesti. Kuvia otettiin 135 ruutua, joissa taisi olla viisi edes jotenkin onnistunutta.


Polkka on kasvanut hurjaa tahtia. Se painoi perjantaina eläinlääkärissä 10,6 kg. Koira näyttää hoikistuneen loppuviikkoa kohden, eli nappula-annosta täytyy taas kasvattaa. Tällä hetkellä se syö 2,5 dl kolme kertaa päivässä. Parhaiten kasvun huomaa vihreästä sadetakista, joka on oikeastaan Maissin. Toisena päivänä meille tultuaan Polkka kokeili takkia ensimmäisen kerran ja silloin se oli selästä liian pitkä. Nyt tasan kaksi viikkoa myöhemmin takki on enää juuri ja juuri sopiva.


Polkka liikkuu tosi reippaasti kun mäykyt ovat mukana. Ilman mäykkyjä se kiehnää enemmän minun jaloissani, eikä uskalla lähteä kovin kauas. Ihan tästä syystä olenkin ottanut sen noin joka toinen päivä mäykkyjen kanssa pellolle tai ylämetsään ja joka toinen se saa lähteä mukaan yksin. Yksin ollessa on kätevä treenailla vähän hihnassa kulkemista. Muuta emme olekaan vielä opetelleet istumisen ja luoksetulon lisäksi. Voisihan tässä hiljalleen aloitella monen muunkin asian opettelua.


Saara kysyi viikonloppuna, että miten pennusta voi saada niin hyviä kuvia. Että yleensä pennut vaan sinkoilevat edes takaisin, eikä kuvaan päädy kuin häntä tai kuono. Onhan minullakin vino pino epätarkkoja tai muuten epäonnistuneita laukauksia, mutta kyllä Polkka on loppujen lopuksi aika rauhallinen pentu. Tuota yllä olevaa kuvaa otettaessa istui vaan kiltisti jonon jatkona, vaikkei sille ole vielä edes mitään paikallaoloa opetettu.

Ei kommentteja: