18.11.2014

Ikea - käypä ostospaikka koiratarvikkeille


 Ikean huonekalujen ja muun sisustustarvikkeen laadusta voi olla montaa mieltä. En kannata millään muotoa kertakäyttöisiä huonekaluja, mutta kieltämättä kyseisessä putiikissa on monta erittäin käypää tuotetta koiratalouteen.

1. Råtta. Tämä klassikkolelu ei esittelyä kaipaa. Polkka on kulkenut Ikean muutaman euron hintainen pehmolelu suussa käytännössä koko ikänsä. Alkuu råtilta typistettiin korvat ja häntä, sittemmin ne ovat säilyneet kokonaisina. Mikä parasta, råtan voi pestä pesukoneessa. Ja kun råttavalikoima on tarpeeksi kulahtanut, se korvataan uudella. Mutta arvatkaapa mitä - tällä hetkellä råtta ei kuulu Ikean valikoimiin! Kysyin oikein myyjältäkin ja niin se on. Kuulemma råttia on kyselty paljon -lähinnä koirille. Råtan korvaajaksi ostettiin pupu, mutta se joutui Maissin suolistamaksi alle viikossa.

2. Päiväpeitto. Ikean intianpuuvillainen päiväpeitto on täydellinen koirasohvalle. Kestää petaamista ja pesua. Valikoimassa on useita eri värejä, mutta tummanruskea on todettu parhaaksi. Mustassa näkyy koirankarvat ja vihreässä rapajäljet. Valkoista ei kukaan varmaan edes mieti?

3. Koirapeitto. Ei kun siis torkkupeitto. Ikeassa on iso valikoima erilaisia edullisia fleece- ja muita huopia. Kaikki ne kulkevat meillä yhteisnimityksellä "koirapeitto".


4. Verhoilukankaat. Hintaansa nähden uskomattoman vahvaa tekoa ja hyvää laatua! Kestää monenlaista petaajaa ja kuopsuttajaa. Jos osaa ommella, niin näistä saa oivia vaihdettavia koirapedinpäällisiä.

5. Koiraportit. Ei kun siis lapsiportit. Toimivia pienten ja isojen kuuliaisten koirien kanssa. Polkalle kyseinen portti on vaan yksi este hypättäväksi, ellei me olla kotona. Öisin portti toimii kätevästi meidän makkarin ovessa ja koirat pysyvät nukkumassa omassa huoneessaan.

6. Lapsilukot. Keksin nämä vasta silloin, kun tuli akuutti tarve estää lapsen pääseminen kaiken maailman ruokakaappeihin. Mutta hei, nämä ovat ihan täydellisiä varasteleville karvanaamoille - koiranruokakaapin ovi ei varmasti aukea, kun siihen ruuvaa lapsilukon.

7. Liesisuoja. Katso edellinen kohta. Niin, miksei? Eipä ainakaan tarvitse muistaa ruuvata sulaketta irti joka kerta kotoa poistuessaan. Jos siis omistaa ahneen hellalle hyppivät koiran.

Listaa voisi varmasti jatkaa pidemmällekin. Mitä käteviä koiratarvikkeita sinä olet ostanut Ikeasta?

7 kommenttia:

snapshotartist kirjoitti...

Meidän vakio-ostoksiin kuuluvat IKEA:n pehmoiset jalkapallot - niitä pilkullisella otuksella on aina ollut, eikä mikään korvaa futiksen lussuttamista sohvalla. Roskiin joutuvat ollessaan tarpeeksi kuolaisia ja haistessaan liikaa, vaikka voishan niitä kai yrittää pestäkin.

Riik kirjoitti...

hei totta, se pehmopallohan on ihan täydellinen koiranlelu :). Ja kokeile ihmeessä nakata pallo pyykkikoneeseen - ainakin ne råtat kestää hyvin pesua.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsille tarkoitetut pussilakanat ovat sopivan kokoisia koiran makuualustan päälle. Kestävät pesusta pesuun!
Terv. Leo, "röyhkeäksi heittäytynyt kissa" ja Cecilia

-m- kirjoitti...

Råtat check (vain yksi suolestettu, muut täysin ehjiä!), possut, torkkupeitot ja fleecehuovat check, päiväpeitto check! Pakko se on tunnustaa tappionsa: koiran myötä meille on kulkeutunut tuolta paholaisen leiristä muutakin kuin koiratavaraa - lähinnä koska kaikkihan koiraperheessä on koiratavaraa. Eihän se vaalea viidensadan matto ole koskaan muuttamassa meille takaisin (juuri annoin sen ikuisuuslainaan veljen uuteen kotiin) - ja kun 70-luvun vappuoksennus-räsymatto päätyi revittynä roskalavalle, tuli tilalle ihan kivannäköinen matto, mistäpä muualta kuin Ikeasta. Sama on käynyt joillekin kalusteille: kun hermot paloi lähes romahtaneeseen väliaikaisratkaisuun (tv-tasoon joka ei kestänyt tv:n painoa), tilalle ei tullutkaan itse suunniteltu puusepän tekele (siitä olis muuten tosi kiva löytää hampaanjäljet?), vaan uusi väliaikaisratkaisu, jonka paskat materiaalit ja rumat detskut on onneksi verhottu niin tehokkaasti lasiovien ja lasilevyn taakse, että eivät näy ollenkaan, saati lasisina kiinnosta tätä tai tuskin seuraavaakaan koiraa. Vähän kyllä hävettää (ja harmittaa Ikean diilien myötä konkkaan ajautuvien puusepänliikkeiden takia), mutta ei mulla nyt muuhunkaan olis varaa.

Noita koiraportteja saa muuten Ikeaakin halvemmalla Biltemasta.

Riik kirjoitti...

Lasten pussilakanat, siinäpä muuten oiva idea!

Ja joo, tuo on harmittavan totta, että koirakodissa kaikelle irtaimistolle voi tapahtua IHAN mitä tahansa. Siksi ei teekään mieli laittaa pientä omaisuutta sohvaan tai mattoon...

Täällä odottaa verhoilua kaksi Papun repimää nojatuolia, sillä oli tapana pedata niin raivokkaasti, että yksi sohva ja kaksi tuolia meni rikki. Päätin verhoiluttaa tuolit uudelleen vasta mummelin siirryttyä autuaammille metsästysmaille ja nythän sitä voisi ryhtyä toimeen. Mutta ei jotenkin raaski :D

Jasmin kirjoitti...

Sen lisäksi, että viime viikonloppuna ikeasta tarttui taas matkaan pehmoleluvaraston täydennystä (melkein jokainen malli löytyy lelukorista), lähti matkaan myös koiran häkkeihin aluset. TOFTBO on nimi ja kylpyhuoneenmatoksikin kutsutaan, mutta oikein hyvät häkkeihin.

Riik kirjoitti...

meillä muuten taitaa olla se matto vessassa! Totta tosiaan, liukuesteellä varustettuna se sopisi varmasti koirahäkkiinkin :)