26.10.2009

Sisäsiisteysjuttua


Minä olin jo ihan unohtanut, millaista on seistä sateessa pilkkopimeässä ja hokea "käy pissalla, käy pissalla". Jos joku ulkopuolinen sen näkisi, ei ehkä kovin fiksuna pitäisi.

Pakko myöntää, että Polkka on oikea sisäsiisteyden mallioppilas. Päivisin kun ollaan töissä se tekee tietenkin asiat sisälle. Mutta aina paperille. Aina! Yhden kerran siltä on lirahtanut muualle kuin paperille ja meillä on sentään paperit vain kahdessa paikassa olohuoneessa. Polkka juokseekin aina kiireen vilkkaa pissalle pentuaitaukseensa (kutsutaan myös nimellä pissanhajuinen yksiö). Välillä on sellaisia iltoja, että kotiintulon jälkeen kaikki asiat osuvat ulos. Kunhan vain jaksaa kiikuttaa koiraa tarpeeksi usein pihalle.

Toisinaan iltaisin meinaa loppua kärsivällisyys lauman iltapissattamisen kanssa. Nyt kun illat ovat pimeitä, tapahtuu viimeinen pissareissu omassa piha-aitauksessa. Avaan oven ja huudan koiria. Maissi juoksee täyttä päätä ulos. Muita ei näy eikä kuulu. Lähden etsimään loppuja koiria. Käyn vähintään kaksi kertaa kieltämässä Maissia haukkumasta (ei sillä että haukkuminen täällä muita häiritsisi kuin minua itseäni). Papu löytyy jostain peittojen alta ja saan sen painostettua ulos. Polkkakin löytyy, mutta ei tee elettäkään siirtyäkseen ulos. Otan pennun kainaloon ja vien ulos.

Painostan Papua ja Polkkaa pissaamaan. Pentu ei malta ja mummokoiraa ei huvita. Polkka ja Maissi juoksevat rallia pitkin pihaa. Papu saa pissattua ja haluaa sisälle. Yritän huutaa myös Maissin sisälle, että Polkka voisi keskittyä asioiden hoitamiseen. Hirveän hepulin saanut Maissi ei tottele. Käyn hakemassa rallia juoksevan mäyräkoiran sisälle. Kannan sisälle yrittävän Polkan noin viisi kertaa keskelle nurmikkoa ja ehdotan pissaamista. Lopulta se pissaa. Voi tätä iloa ja onnea!

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hehee, kuulostaa aika tutulta. Meillä pissat osuu yleensä lehdille, mutta aina välillä protestiksi matollekin. Ulos se haluaa tehdä aina asiat, kakka tulee sisälle vain joskus yöllä. Vähitellen alkaa vaikuttaa siltä, että ehkä tässä jouluun mennessä kehdataan mennä jo kylästeleen ;-) Toivotaan että siihen mennessä ollaan kaikki (me ihmisetkin) sisäsiistejä.... :D

Riik kirjoitti...

Me ollaan joulu täällä kotona, ihan varmuuden vuoksi :D. Sisustus on kieltämättä vähän köyhän näköinen, kun ole ole mattoja ja pöytäliinaakaan ei oikein uskalla käyttää.