31.10.2009

Maalaiskoira ihmisten ilmoilla


Minulla on jatkuvasti pieni huoli Polkan sosiaalistamisesta. Papu ja Maissi asuivat pennusta saakka kerrostalossa keskustassa, eli autot ja ihmisvilinä tulivat ihan automaattisesti tutuiksi. Polkan kanssa asia on erilainen. Hyvät lenkkimaastot alkavat omasta pihasta, mutta lintuja ja oravia lukuun ottamatta täällä ei juuri muuhun elolliseen törmää. Peuran tai hevosen voi nähdä jos on oikein onnekas.

Niinpä Polkka lähti perjantain kunniaksi töihin mukaan. Ensiksi käytiin Musti&Mirrissä ostamassa turvavyövaljaat ja puruluita. Tähän saakka Polkka on mahtunut autossa Maissin boksiin, mutta boksi alkaa käydä ahtaaksi. Pasin farmarissa on kunnollinen koirahäkki, mutta minun pikkuautoon ei mahdu mäykkyboksia kummempaa. Kahden autoilukerran jälkeen näyttää siltä, että Polkka matkustaa oikein mielellään takapenkillä valjaissaan. Hienoa!

Eläinkaupan parkkipaikalla piti vähän jännittää, mutta kauppaan sisälle päästyä huomio kiinnittyi kaikkiin ihaniin tavaroihin, herkkuihin ja ihmisiin. Polkka antoi tosi kiltisti myyjän sovittaa valjaita ja oli muutenkin reipas. Koira takaisin autoon ja työpaikan pihaan. Kova liikenne jännittää pientä kaikista eniten, mutta muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen penska on aina ihan reipas.

Töissä Polkka osoitti hyviä festarikoiran elkeitä. Salia rakennettiin iltaa varten, savukoneet puskivat savua ja valot vilkkuivat katossa (äänet laitettiin tietenkin pois koiran vuoksi). Mitä tekee Polkka? Istuu keskellä salin lattiaa pää kallellaan ihmettelemässä uutta elämystä. Siitä jos mistä olisi pitänyt ehtiä nappaista valokuva. Kuuden tunnin työpäivän jälkeen Pasi tuli hakemaan väsyneen afrikkalaisen kotiin. Muutenhan voisi vaikka saada syytteen koiranpentutyövoiman käyttämisestä!


Polkka oli muuten eilen ensimmäistä kertaa koko päivän (yötä lukuun ottamatta) sisäsiisti. Ihan hyvin muutaman päivää vaille kolmekuiselta pennulta! Kuusi tuntia töissä meni kahdella pissatuksella.

Ei kommentteja: