1.3.2015

Kun seitsemän rhodenarttua lenkille lähti

Netin keskustelupalstoilla liikkuu monenlaisia ajatuksia rhodesiankoirien sosiaalisuudesta. Yksilökysymyksiähän nämä, mutta kyllä meidän tämänpäiväinen lenkkiseurue nyt jotakin kertoo aiheesta. Sunnuntailenkille lähti yhteensä seitsemän rhodenarttua - Polkka ja tyttärensä Merri, 12-vuotias Chindi sekä Neelan (Feanor´s C-pentueesta) pennut Pirkkis, Inda, Zola ja Kayla.

Mitä sitten tapahtui, kun tällainen koiramäärä läväytettiin yhteen? Hulvatonta rallia pitkin metsäautotietä ja pusikoita, vähän painia ja toisen yli hyppelemistä ja muutamien koirien osalta sivistynyttä ravaamista ihmisten vieressä. Ei oikeasti yhtäkään tilannetta, missä koirilla olisi ollut sanottavaa toisilleen. Nuoria koiriahan nämä nyt ovat Polkkaa ja Chindiä lukuun ottamatta, mutta selkeästi sosiaalista porukkaa.

Polkka ravasi tiellä vähän järkyttyneenä leppoisan sunnuntailenkin muuttumisesta kakaroiden ralliareenaksi. Muodon vuoksi se veti muutamat puskarallit, mutta kukaan ei pysynyt kokeneen puskalaukkaajan perässä ja se palasi kipittämään tielle ja kerjäämään syötävää ihmisten taskuista.

Koirapuistoon en olisi tällaista porukkaa vienyt, siellä tunteilla on tapana tiivistyä. Lenkillä liikutaan koko ajan reippaasti, koirilla on tarvittaessa tilaa väistää toisiaan ja ne voivat valita juoksukaveriksi sen, jonka kanssa kemiat käyvät yhteen. Tänään kyllä kaikilla kävivät.

Polkka on siis porukan oranssitakkinen kaveri, jos jollakin menee afrikkalaiset sekaisin kuvia katsellessa.

Ei kommentteja: