28.11.2009

Synkeän päivän mukava lenkki


Sateisen viikon lauantai valkeni sateisena. Kuinka perkeleen kauan tuota vettä on jo tullut taivaalta? Kaiken kukkuraksi kartanolla oli joku Helsingistä rahdattujen tyyppien fasaanisessio ja räiske oli kuin uuden vuoden aattona. Keräävät kuulemma kaikki fasaanit pellolle (ei sentään tuolle meidän lähimmälle) ja räiskivät menemään. Mulla ei ole periaatteessa mitään metsästämistä vastaan, mutta tuollainen ei ihan käy ymmärrykseen. Onneksi Polkka ei välitä ampumisesta tuon taivaallista ja paukkuarkaan Maissiin alkaa siedätyshoito tehota. Papulle on ihan sama vaikka tykillä ammuttaisiin, se nyt ei pienistä säikähdä.


Lähdettiin sateesta huolimatta lenkille (paitsi Papu, jota sohva näytti kutsuvan liikaa) ja märkyys ei tuntunut haittaavan äly&väläys -kaksikkoa tippaakaan! Ehkä energiaa oli kertynyt sen verran, ettei pienen vesisateen kannattanut antaa häiritä. Lähdettiin fasaanijahdin vuoksi toiseen suuntaan kuin tavallista eli hiekkakuopalle. Meilläkin on kuulemma oikeus kuoppaan, eli taisinpa kerrankin juoksuttaa koiria irti ihan laillisesti!


Polkka ja Maissi innostuivat kuopasta ihan kauheasti ja Maissikin pysyi tällä kertaa suhteellisen kivasti tallessa. En tiedä mitä riistaa kuopan laitamilla liikkuu, mutta mäykyn korvat katoavat yleensä pahemman kerran sinne mentäessä. Muutenkin Polkka 4 kk tulee yleensä paremmin luokse kuin Maissi 7,5v. Pitäisikö tästä tuntea häpeää vai onnistumista, en tiedä. Ehkä molempia.





Lenkin jälkeen korviin saakka kurainen Maissi joutui suihkuun ja Polkkakin pääsi harjoittelemaan tassupesua. Se on sata kertaa helpompi puhtaanapidettävä kuin tuollainen matalajalkainen trimmauksen tarpeessa oleva karvaturri. Koirien lisäksi pesua kaipasivat myös omat kengät. Lunta odotellessa.

Ei kommentteja: