15.1.2012

On lunta tulvillaan...

Pakkanen vetää afrikkalaisen vakavaksi.

Tällä viikolla tuli talvi oikein toden teolla. Lumityöt sai tehdä kolmena iltana ja pakkanenkin paukutteli viikonlopun noin -10 asteen lukemissa. Caddyn ovet jäätyivät kiinni heti alkuviikosta. Ensin kuskin ovi, sitten kaksi takaovea. Tänä aamuna vain pelkääjän paikan ovi aukesi. Lopulta auto pääsi sulamaan lämpimään autotalliin ja ovien tiivisteet ja lukkojen kielekkeet saivat jonkun sortin käsittelyn (älkää kysykö siitä enempää, istuin sisällä lämpimässä juomassa teetä).

Miten niin pitkät sääret?

Polkka on kyllästynyt lumeen ja pakkaseen jo nyt. Viikonlopun lenkkeily ei mennyt aivan putkeen. Eilen käveltiin metsässä puolitoista tuntia Suvin porukan kanssa. Metsäautotietä ei oltu aurattu, siellä oli ainoastaan auton renkaan jäljet. Polkka kipsutteli hapan ilme naamalla auton urassa kuin joku sirkusponi. Ei tainnut ottaa yhtään laukka-askelta koko lenkin aikana. Yhtä vaikeaa oli lajitoveri Daralla, kun taas paimenet kirmasivat lumesta välittämättä. Maissi olisi ehkä kirmannut, mutta maavara tuli matalalla vastaan.

Tänään käytiin treeniksellä Ruuti-mäykyn kanssa. Polkka teki valmiiksi pystytettyä rataa (hyppy, hyppy, hyppy, hyppy, kepit, a, putki, puomi. Innostus oli kohdallaan ja työnteko näytti hyvältä. Koira on ollut lomalla reilun kuukauden juoksun, treenitauon ja oman sairasteluni vuoksi. Ensi viikolla pitäisi mennä taas treeneihin ja onneksi koiralla näyttää olevan into päällä. Mäykyt tekivät muutamaa estettä, Maissilla oli hirveä meno päällä ja Ruuti-mäykky paineli putkea tosi reippaasti.

Treenin jälkeen käytiin remmilenkillä. Polkka kinkkasi kolmella jalalla ja jopa Maissin varpaita palelsi. Kyllä ne viime talvena kestivät pakkasta paremmin, eihän tällainen kymmenen astetta ole yhtään mitään! Ehkä näin äkkiä tullut totaalitalvi vaan hyydyttää koirat?Maissi sai vihdoinkin talvitakin! Pompan takit ovat helmoista sille liian pitkiä (kun selän pituus riittää niin helmat viistävät maata) ja Hurtan mäykkykoko (42) ei mene edes päästä läpi. Make taitaakin olla vähän suurikokoinen mäyräkoira... Suvi pelasti tilanteen ja ompeli makkaralle talvitakin. Ihan mahtavaa, isot kiitokset takista! Maissi ei ole palellut aiempina talvina ollenkaan, mutta ilmeisesti ikä alkaa tehdä tehtävänsä ja 9,5 -vuotiaan koiran pakkasenkestävyys ei ole enää samanlainen kuin nuoren.

Kun tarpeeksi kauan tuijotan, niin ihana lämmittävä tuli syttyy.

2 kommenttia:

Olive kirjoitti...

Aijaij, ihanat :D!! Varsinkin tuo missä yhellä on pikkusen pitkähköt jalat :DD aws

saarah kirjoitti...

ihania lumikuvia!