12.1.2012

Aktivointileluja

Onkohan näitä vähän päässyt kertymään?

Olen toista päivää flunssan kaatamana sängyn pohjalla. Koirat malttavat torkkua iltapäivään, mutta sen jälkeen alkaa lenkille painostaminen. Joku naama tuijottaa jatkuvasti sängyn laidalla ja häntä heiluu kysyvästi. Joo, yleensä omistajan vapaapäivä tarkoittaa aktiviteettia, mutta ei nyt.

Aloin kaivella kaapista aktivointileluja ja päätin tehdä inventaarion. Yllätyin itsekin läjän suuruudesta, kuka lie nuo kaikki haalinut? Osa on vieläpä lainassa Hertta-airiksella, kasasta puuttuu yksi lautapeli ja ainakin kaksi aktivointilelua.

Tungin nakinpaloja kolmeen leluun ja sain ostettua itselleni yli puoli tuntia nukkuma-aikaa.

Ergonominen työasento.

Lelukasan ehdotonta kärkeä on Kongin lelut. Tavalliset Kongit tosin ovat aivan liian helppoja, ne täytetäänkin jauhelihalla ja laitetaan pakastimeen. Koirat saavat iltaruoalla aavistuksen vähemmän lihaa ja myöhemmin illalla vielä Kongit työstettäväksi. Kaikki kolme rakastavat ruoan kaivamista lelun sisältä! Tosin kyllä Kongitkin saavat osumaa ajan kuluessa ja niistä alkaa irrota paloja. Mutta lelut kestävän useamman vuoden jopa tällä kulutuksella! Pyöreän mallinen Kong toimii lihapullilla ja juustojämillä.

Kongin uutuudet Leo ja Mike ovat nekin toimivia, onpa leluille rustattu oma videokin. Hauskan videosta tekee tietenkin se, että vauhdikkain leikkijä on rhodesiankoira! Toisin kuin videossa tungen itse leluihin aina muutaman ison herkun, eli ne saa tyhjäksi vain rauhoittumalla ja nuolemalla eikä ympäriinsä viskomalla. Aktivointilelut ovatkin meillä ehkä sellainen illan rauhoittumisrituaali, eikä kierrosten nostatus.

Tosi kestäviä ovat myös Everlastingin lelut (kuvassa oranssi ja sininen möhkäle sekä vihreä pallo). Ne ovat niin tiukkaa lateksia, ettei niihin tule juuri hampaan jälkiäkään. Kongien tapaan nämäkin lelut saa pestä tiskikoneessa. Ei ole tosin ollut tarvetta, lelut nuollaan puhtaaksi muutenkin. Oranssissa ja sinisessä Everlastingissa oli ostettaessa jotkut niihin suunnitellut keksit kiinni, mutta pidempiaikainen ilo on vaikka nakinpaloista tai juustosiivuista.

Aika amerikkalainen video löytyy näistäkin leluista.

Makkara NIIN osaa nää hommat.

Hauskoja leluja on myös Busy Buddyllä (violetit ufo ja sen vieressä oleva orava). Tuoteperheeseen kuuluu myös pullo, joka on ollut meillä ainoa liian vaativa aktivointilelu (missähän koko pullo muuten mahtaa olla?). Kolmesta koirasta yksikään ei hoksannut, miten namit saa ulos. Polkka teki kaikkensa, heitteli pulloa jopa ikkunoihin... Mahtavan hauska Video opastaa aktivointipullon toiminnasta. Ja oravillekin on omistettu oma video.

Punainen Dog Pyramid on käytössä tosi harvoin. Sen kanssa askartelu menee sen sortin paiskomiseksi, että lelu sopii parhaiten kesällä ulos nurmikolle. Lautapelit ovat tosi hauskoja, mutta koirat oppivat niiden logiikan jo muutamasta kerrasta, eikä peli tarjoa enää haastetta. Innokkaasti sillä halutaan silti pelata.

Ylimmässä kuvassa näkyvät pinkki ja vihreä luun mallinen aktivointilelu on edelleen käyttämättä. Ystävän mäykyt hajottivat omansa atomeiksi jo ensimmäisellä leikkikerralla! Terveisiä vaan sille tarvikemyyjälle Messarissa, joka vakuutit että nämä lelut ovat erittäin kestäviä!

Mummo on vanha kettu näissä jutuissa.

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Aivan mieletön kokoelma!! :)

Täytyypäs käydä katselemassa ja miettimässä uusia vaihtoehtoja. Kiitäs tästä postauksesta! Kovasti tuli apuja. :)

Riik kirjoitti...

Kiva jos oli apua :)

Jasmin kirjoitti...

En tiedä päätyykö tämä kommentti tietoisuuteesi, kun postaus on jo vanhemman puoleinen, mutta yritän kuitenkin.

Kestävätkö kongin lelut tosiaan ehjänä rhodenkin hampaissa? Me ostimme nimittäin juuri tuollaisen mistä luulen sinun puhuneen luun mallisena ja kuinkas kävikään: viisi minuuttia ja göötti sai siitä jo paloja irti. Meillä on tuollainen extreme malli peruskongista, eli se musta, ja siihen ei ole tullut edes hampaan jälkiä.

Everlastingin ja Kongin lelut pitäisi siis olla oikeasti kestäviä? (Ei viitsisi ostaa kertakäyttö leluja enempää!) :)

Riik kirjoitti...

Hei no todellakin, tuo luun mallinen meni meilläkin kappaleiksi ekalla käytöllä! Blogipostaus on vanha, mutta hyvä kun kommentoit, päivitän sitä :).

Meillä parhaiten ovat kestäneet Kong Companyn tuotteet, siis ne punaiset ja mustat peruslelut. Everlasting kestää rhoden hampaissa, mutta jostain kumman syystä mäykky on purrut viime aikoina kaksi lelua roskiskuntoon. Toisaalta lelut alkavat jo olla iäkkäitä, sillä meillä on käytössä edelleen nuo tämän kuvan lelut. Paitsi nuo luun malliset, jotka olivat todellakin ihan susia. Kyllä hyvätkin lelut tietty haurastuu ajan kanssa...