28.1.2012

Laiska viikko

Polkka palvoo takkatulta.

Meidän viikko on ollut ennätyslaiska. Kylmät ja pimeät illat eivät varsinaisesti innosta lenkkeilyyn. 45 minuutin remmilenkistä tulee huono omatunto, mutta toisaalta koiria ei huvita talsia narun jatkeena yhtään sen kauempaa. Ollaankin täytelty ahkerasti Kongeja ja yritetty keksiä muuta tekemistä. Toivottavasti kevään tullen meillä ei asusta neljä laiskaa paksukaista!

Lenkiltä tullessa Polkka parkkeeraa suoraa päätä takan eteen ja tuijottaa sekä luukkua, että meitä. Palvelusväki, tulet takkaan! Sytytän takan ja raahaan koirapedit siihen eteen. Hetken kuluttua koko orkesteri on kerääntynyt paikalle palvomaan tuota ihanaa lämmöntuojaa. Polkka on kaikista huvittavin - se istuu takan edessä naama lähellä luukkua ja pitää silmiä kiinni.Läheisyys lämmittää, syksyn riitapukareitakin.

Eilen sentään saatiin jotakin aikaiseksi. Lähdin töistä vähän aiemmin ja ennätettiin talsia Suvin ja koiralauman kanssa metsässä melkein puolitoista tuntia ennen pimeän tuloa. Metsäautotie oli aurattu, varmaankin puunkorjuutöiden vuoksi. Sitähän käveli oikein ilokseen! Polkka keskittyi lähinnä syömään lunta, siitä on tullut sen ykköshuvi. Oltiin takaisin autoilla viideltä, eikä vieläkään ollut aivan säkkipimeää. Sieltä se kevät tulee!

Nyt tänne se ruokakuppi!

On pakkasista jotain iloakin, sain pakastimen sulatettua (sellainen kätevä huurtumattomaksi mainostettu malli!). Koirilla oli onnenpäivä, sillä pakastimesta löytyi kaikenlaista unohdettua. Ne söivät iltaruoaksi lehtipihvit. Rehellisyyden nimissä todettakoon, että esimerkiksi Kennelrehun raaka lohi katoaa kupista nopeammin kuin lehtipihvi...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Leo tekee samalla tavalla, makaa niin lähellä takkaa että jonakin päivänä turkki savuaa!

Suvi kirjoitti...

Daraja tykkää kans lämmitellä takan edessä, mielellään pehmeä peiton päällä.

Brokin istuskelee usein siinä, mutta ei niinkään sen lämmön takia, se katselee ihan lumoutuneena niitä liekkejä.

Sini sen sijaan on monta kertaa polttanu sojottavan häntänsä takanluukkuun kiinni, tällä viikolla viimeksi =/