10.1.2010

Uusia tavaroita


Polkka on pärjännyt tähän saakka lähinnä toisten lainakamppeilla. Kulutustavaran lisäksi on hankittu vain muutamia leluja. Pentu kasvaa sellaista vauhtia, että kaikki jää pieneksi tosi nopeaan. Pakkasten kestäessä viikkotolkulla aloin kyllä miettiä toimintatapani järkevyyttä. Tuskin kukaan jättää lapsellekaan ostamatta paksua talvitakkia siitä syystä, ettei se mahdu enää ensi talvena? Onneksi Ego-veli ratkaisi pulman ja lainasi lopputalven mahtuvan fleece-haalarin ja toppatakin.

Polkka sai ensimmäisen oman petinsä hieman ennen joulua. Apina nukkuu edelleen yönsä meidän makuuhuoneen nurkassa, koska on silloin pissaamatta sisälle. Ennen omaa petiä sille rakennettiin aina iltaisin nukkumapaikka tyynyistä ja päiväpeitosta. Minusta uusi peti on tosi hieno, mutta apina ei ole samaa mieltä. Edelleen se mylläisi mieluummin tee se itse -henkisen nukkumapaikan päiväpeitosta.

Joulun aikaan valmistui myös ruokintataso. Iso koirahan ei saisi syödä lattialta (vaikka juuri tason valmistumisen aikaan julkaistiin aivan päinvastaista väittävä jenkkitutkimus). Eläinkauppojen ruokintatasot eivät olleet oikeanlaisia tai kovin hienoja ja oikeasti hieno maksoi joitakin satoja dollareita eli aavistuksen liikaa. Niinpä Pasi nikkaroi pöydän puusta ja petsasi sen valkoiseksi.

Nykyisin meillä ruokaillaankin kahden kerroksen väkenä. Vaikka ruoka maistuukin korkealta tasolta, käyttää Polkka edelleen lattialla olevaa mäykkyjen vesikuppia. Joskus vahingossa juo muutaman suullisen omasta kupistaan ja vaihtaa sitten kiireesti lattian tasolla olevaan.

5 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Upea taso - ettenkö sanoisi tasokas ;) Mikseivät isot koirat saa syödä lattialta?

Riik kirjoitti...

Kiitos kehuista :)

Korotetulta tasolta syömisen uskotaan pienentävän riskiä sairastua vatsalaukukiertymään (isojen ja laajarintaisten koirien ongelma). Ruokintatason lisäksi koiraa ei saisi juoksuttaa juuri ennen ja jälkeen syömisen. Tosin luin vasta jenkkitutkimuksesta, jonka mukaan tasolta syöttäminen juuri lisää kiertymäriskiä. Tutkimuksiakin tuntuu olevan joka junaan...

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno taso! Meillä Dexter nukkui pitkään pahvilaatikossa ja se heitettiin lopulta menemään, kun se söi siitä kaikki reunat ja pohjan. Uusi peti ei ollut sen mielestä lainkaan kiva aluksi, mutta nykyään nukkuu siinä silloin tällöin. Taitaa olla aika katastrofaalista koirille tämä "pentupedin" pois heittäminen... Kaverini koira on repinyt jokaisen petinsä sen jälkeen, kun pentupeti hävitettiin. :)
t. Terhi ja Dexter

Riik kirjoitti...

Mitähän kaikkea koirat kertoisivatkaan, jos pääsisivät avautumaan psykologin sohvalle? :D
Mä luulen että esimerkiksi meidän Papu-mäykyn jutuista ei tulis ikinä loppua, on nimittäin sen verran herkkänahkainen koira.

Anonyymi kirjoitti...

Unna & Chili kiittää onnitteluista eilisen superpäivän johdosta! Kyllä minäkin käyn seurailemassa teidän blogia! Hienoja kuvia on ilo katsella! Hyvää kevättalvea koko teidän laumalle! Toivottavasti tavataan jossakin rhodetapahtumassa :)

t. Ammi, Chili & Unna