25.3.2012

Ratatreeni

Uusi treenipalkka: namidummy.

Käytiin tänään Suvin ja koirien kanssa treenaamassa Riihimäellä. Sovittiin, että Polkka tekee mahdollisimman kisamaisen treenin. Suvi oli valinnut meille ykkösluokan kisaradan ja tutustuin rataan aivan kuin kisoissa. Koiran lämmittely ja radalle. Elukalla oli menohalut kohdallaan ja se teki hommia oikein hyvin. Ainoa kujalla oleva oli kartturi, joka vei koiran kepeille huonosti ja Polkka veti kaksi kertaa peräkkäin sisään väärästä välistä. Ohjaajasta se on kiinni - Poksun jälkeen treenasin AVA-Sinin kanssa ja sain senkin kepeille väärästä välistä!

Olin tosi tyytyväinen treeniin. Minulle on sanottu talven aikana ettei Polkka syty, on liian hidas radalla, ei viitsi tehdä töitä minun kanssani ja mitä kaikkea. Tänään kuvattu video näyttää, että kyllä siitä vielä kelpo tulee, kun ohjaaja saa pakettinsa kasaan.

Palkat kohdallaan.

Koirilla oli tänään myös palkka-asiat kohdallaan, treeninamina oli paistettua takuumureaa naudan sisäfilettä. Täytyy myöntää, että laatuliha herätti lihapullia ja nakkeja suurempaa kiinnostusta. Ikävä kyllä budjetti ei salli pidemmän päälle tämän tason palkkaa, meille sattui vaan päätymään vähän reilusti lihaa perjantaina...

Koeajoin myös uutta tapaa palkata koira Berran namidummyllä, penaalin näköisellä lelulla, jonne laitetaan palkkanamit sisälle. Koiraa voi leikittää dummyllä ja sen voi heittää loppupalkaksi. Vähän totuttelua se vaatii, mutta penaalin sisällä ollut sisäfile sai koiran aika äkkiä hoksaamaan, mistä on kysymys, heh. Sain Polkan myös kivasti viritettyä ennen radalle menoa uudella kaninkarvaisella pallolelulla. Sillä samaisella, jolla se ei suostunut viime viikonloppuna leikkimään ollenkaan. Tää on välillä niin tätä.

Kisanomaisesta treenistä jäi hyvä fiilis, pahimmat pelkoni pysyttelivät kaukana. Opin radan viidessä minuutissa, enkä unohtanut sitä. Koira teki nätisti töitä, ei saanut slaagia eikä lähtenyt omille teilleen. Kiitos vielä Suvi, tänään agi-tulevaisuus näyttää ihan mukavalta!



Treenien jälkeen ihmiset kävivät ansaituilla kahveilla ja sitten suunnattiin juoksuttamaan jengiä kevätaurinkoon. Pahimmat virrat olivat tainneet jäädä treenihallille, mutta hyvät laukat saatiin silti aikaan. Kotiin tultuani tein kylmäsavulohilasagnen uuniin ja lähdin mäykkyjen kanssa lenkille. Päivän liikuntasaldo kuitattu ja jalat ihan hapoilla.


4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Vau, teidän meno näytti hyvältä! Polkkahan pisteli kepitkin kuin ammattilainen. Odotan innolla että starttaatte kisoissa!

Ammi kirjoitti...

Wow!! hienoa menoa! kisoihin vaan!!!

Sarianne kirjoitti...

Nätti rata! Hienostihan se Polkka tekee! Ainoa, johon kiinnitin huomiota oli se, että voisit jättää Polkan vielä kauemmaksi ensimmäisen esteen takana, jos vain tila antaa sen periksi :) Näin se saisi paremman vauhdin ensimmäiselle hypylle. Nyt se näytti hieman siltä, että joutuisi kokoamaan itseänsä turhan paljon. Vauhtikin on rivakampi heti aluksi, kun koiralla on tilaa ottaa vauhtia ja ponnistaa ekalle hypylle. :)


Oletteko te vielä kisanneet? Ainakin meno näytti tosi hyvältä!

Riik kirjoitti...

Kiitos vaan kehuista :). Ei me olla vielä kisattu, mutta jospa tässä kevään aikana vihdoin uskallettaisiin...