29.3.2011

Treenipäivä Korkeavireellä

Rhoderivistö.

Oltiin sunnuntaina treenaamassa Lahdessa Korkeavireen hallissa rhodeporukalla. Oli kivaa nähdä taas kaikkia ihmisiä ja koiria ja treenailla yhdessä, mutta Polkalla oli elämänsä ensimmäinen huono päivä. Tehtiin ensin tokon alokasluokan liikkeet kokeenomaisesti ja siinä se jaksoi vielä joten kuten tsempata. Tokon jälkeen piti tehdä agilityä, mutta koira muistutti enemmän lahnaa kuin agikoiraa! Olin tosi ihmeissäni - Polkka joka on aina innolla mukana tekemässä töitä!

Mietin tietenkin syitä tähän äkkinäiseen huvittamattomuuteen. Oltiin riehuttu edellisenä päivänä aika perusteellisesti Leon kanssa, olisiko se voinut olla väsynyt siitä? Toisaalta koira tuntui olevan vähän jumissa takaa. Olisiko sillä vaan ollut lihakset kipeinä viikon aiemmista agitreeneistä? Merkkailuinnosta päätellen juoksu on varmaan lähempänä kuin koskaan aiemmin, olisiko se voinut olla siksi niin nuiva?

Paljon kysymyksiä, mutta ei harmi vaan vastauksia. Vaikka ihana harrastuskaveri onkin, ei Punaiselta paholaiselta saa vastauksia moisiin pohdintoihin.

Seuraaminen oli vähän väljää.

Liikkeestä maahanmeno meni nappiin, kuten tavallista.

Liikkeestä seisomaanjäänti tarvitsee vielä vähän lisätreeniä.

Hyppy sujuu, ainakin ellei Päivin moikkaaminen kiinnosta enemmän kuin esteen taakse pysähtyminen.

Koska Polkka tuntui niin haluttomalta ensimmäisen agilityn ratayrityksen jälkeen, päätin viedä sen vähäksi aikaa autoon lepäämään. Lepäämään? Apina huusi ja mellasti autossa niin, että kuului hallin ovelle saakka. Ei mitään toivoa rauhoittumisesta, kun se tietää muiden treenaavan hallissa. Halliin päästyään se näytti hapanta naamaa. Ota nyt sitten selvää apinan aivoituksista.

Noora selittää ohjauskuvioita ja apina on kiivennyt A-esteen päälle seuraamaan tilannetta.

Kenguru?

Puomilla löytyi vähän vauhtia.

Oikeaoppinen A-esteen kontakti, mutta koiran ilme on todella hapan.

Puomin kontakti.

Tämän päivän agility-treeneissä kaikki meni onneksi entiseen malliin ja koirasta löytyi taas vauhtia. Onneksi.

Kiitos kaikille sunnuntain treeniseurasta, erityisesti Nooralle ja Päiville hyvistä neuvoista ja Pinjalle valokuvista. Kerrankin treenikuvia meistäkin!

Kuvat: Pinja Kontala

Ei kommentteja: