24.3.2011

Tokoilua ja sikailua

Aina samaa valitusta, en jaksa kuunnella.

Tänään toko-treeneistä kotiutui törkeän väsynyt koira ja tyytyväinen omistaja. Tehtiin paljon erilaisia kontaktiharjoituksia ja Polkka toimi hyvin! Kontakti on sille aika haastava asia, ollaan tehty pitkään ja hartaasti töitä sen eteen, ettei nenä olisi koko ajan kiinni hallin lattiassa. Haistelu on jonkinlainen sijaistoiminto, ainakin tuntuu että mitä enemmän ärsyynnyn nuuskimisesta, sitä enemmän naama on kiinni lattiassa. Tai siis koira tekee hyvin sen mitä vaaditaan, mutta itse suorituksen jälkeen naama liimautuu heti lattiaan.

Polkka oli tosi innokkaalla tuulella ja teki kovasti töitä. Kontakti pysyi vaikka toinen koirakko ohitti meidät läheltäkin. Lihapullilla oli toki osuutta asiaa, mutta kuitenkin! Tehtiin myös ensimmäistä kertaa täysi 2 minuutin paikallamakuu rivissä. Polkka pysyi hienosti, vaikka vieruskaveri nousi ylös ja sooloili. Lisäksi tehtiin vielä kaukokäskyjen alkeita ja ihan vaan liikerataa istu-maahan-seiso.

Meillä oli mukana Suvin antama karvaa sisältävä punoslelu ja Polkka innostui leikkimään sillä ihan kunnolla! Muuten treeneissä leikkiminen ei sitä kauheasti kiinnosta ja palkkana toimii oikeastaan vain makupala. Tänään leikkiminen kuitenkin kiinnosti, siitä on merkkinä hienot hampaannaarmut meikäläisen kädessä. En ihan ajatellut, että koira iskee leluun kiinni sellaisella raivolla!

Ihan kaikki ei ole mennyt nappiin tällä viikolla. Tiistaina Polkka lähti ensimmäistä kertaa mukaan Maissin typerään rähinään. Jäätiin lenkillä juttelemaan vastaantulijan kanssa (kuten täällä maalla kuuluukin) ja Maissi tietenkin kuumeni vastapuolen haukahtelevista koirista. Yllättäen Polkka lähti haukkumiseen mukaan - ei se ole koskaan ennen tehnyt sellaista! Vaikka kaikki muut rähisevät, se vaan seisoo paikallaan patsaan lailla.

Keskiviikkona oltiin Suvin jengin kanssa lenkkeilemässä ja yhtäkkiä meidän luokse pölähti irtokoira. Suvi sai omansa käskyllä luoksen, mutta arvatkaapa kuka ei? Polkka riehaantui ihan täysin ja juosta rallatteli ympäriinsä ihanan sekarotuisen poikakoiran kanssa. Tosin tämän rallattelukaverin omistajilla oli vielä vähemmän otetta koiraansa kuin minulla. Jossain välissä sain Pokemonia kiinni takinpersuksista ja juoksuleikin loppumaan. Ihan saakelin raivostuttavaa.

Ei kommentteja: