19.3.2011

Kevättä ja takatalvea



Maissi on vallannut aurinkoisimman paikan.

Menipä viikko taas vauhdilla. Ehdittiin jopa yhtenä aurinkoisena päivänä jäälle. Oli niin lämmin, että lapasetkin olivat liikaa! Polkka ja Maissi juoksivat puolitoista tuntia niin lujaa kuin tassuista lähti. Erikoiskyytiä saivat jäällä istuskelleet varikset kavereineen.

Tiistaina treenattiin agilityä. Tehtiin ensimmäistä kertaa A-estettä, eikä se aiheuttanut suurempia hämmennyksiä. Polkka juoksi vauhdilla esteen päälle, ainoastaan alakontaktilla istumista etutassut lattiassa piti vähän treenailla. Mutta hyvin meni muuten. Kouluttajan mielestä "Polkka on ollut paikalla silloin, kun älyä jaettiin". Niin on, joskus tuntuu että vähän liikaakin.

Ihana uusi pinkki karvamatto.

Torstaina käytiin koirakerhon toko-treeneissä. Tehtiin paikkamakuuta rivissä niin, että kaikki kävivät välillä palkkaamassa omaa koiraansa. Polkan vieruskaveri nousi paikalta ja seilasi edes takaisin. Mitä tekee Polkka? Makaa patsaana paikallaan. Olin tosi iloinen paikallapysymisvarmuudesta. Lisäksi tehtiin kuulollaolotreeniä ottamalla koira vuorotellen sivulta mukaan parin askelen seuraamiseen ja jättämällä paikalle istumaan. Hyvin meni sekin.

Treenailtiin samaa asiaa vielä peruuttamalla (ihminen siis) ja pyytämällä koira istumaan/maahan/seisomaan. Tuo seisomaan jääminen on selkeästi Polkalle vaikeinta, se pyllähtää yleensä istumaan. Lopuksi kokeiltiin estehyppyä ja ihan hyvällä mallilla sekin. Hyvällä fiiliksellä siis treeneistä Kennelrehulle hakemaan pakastimeen lihaa, lohta ja kalkkunaa.

Lenkkijengi Maissi, Polkka ja Sintti.

Tänään treffattiin pitkästä aikaa Kirsi ja Sintti. Käytiin ensin tekemässä pari agilityrataa. Polkka meni ensimmäistä kertaa kepit ilman minkäänlaista apua ja vielä kaksi kertaa peräkkäin! Sain tiistaina treenikaverilta vinkin rytmittää pujottelua sanomalla "hyvä" joka kerta kun koira kaartaa pujotellessa minua kohti. Se neuvo näyttäisi nyt toimivan! Radat menivät hyvin ja lähdettiin hyvällä fiiliksellä Aulangolta jäälle.

Mietin pitkään, uskallanko ottaa epäsosiaalisena tunnettua Maissia mukaan. Maissihan ei ole koskaan mukana porukkalenkeillä, koska ei oikein siedä muita koiria. Ajattelin kuitenkin, että jäällä on tilaa ja Sintti tosi ystävällinen eikä jahtaa Maissia tai muuten kannusta sitä räyhäämään. Yllättäen Maissi olikin aivan innoissaan uudesta kaverista (ihmeiden aika ei ole siis ohi) ja juoksi isompien perässä kuin olisi aina kuulunut porukkaan. Takatalven lumipyry vaan teki karkkarille tepposet ja pehmeä lumi tarttui inhottavasti tassukarvoihin. Puolentoista tunnin reuhaamisen jälkeen kolmikko käveli kohti autoa hihnat löysällä...

Ei kommentteja: