20.3.2011

Iisi sunnuntai

Jos me ihan vaan pötkötettäis tänään?

Eilisen lumimyräkän jälkeen aamu valkeni ihanan aurinkoisena ja lämpimänä. Mentiin aamusta pihahommiin ja koirat touhusivat mukana - ne alkavat heti kelien lämmetessä viihtyä ulkona omia puuhaillen. Tein Polkan kanssa vähän liikkeestä seisomaan jäämistä (jää seisomaan vähän poikittain ja sitä ratkotaan tekemällä liikettä lumipenkan vieressä), liikkeestä maahanmenoa (kerrasta nappiin), muutaman askeleen seuraamisia (ok) ja kaukokäskyjen alkeita.


Me ihan vaan otettais aurinkoa tässä jäällä.

Käytiin jäällä lenkkeilemässä tunnin verran, mutta koirilta oli jotenkin ihan puhti poissa. Muutaman spurtin jaksoivat juosta, mutta muuten vaan jolkottelivat ympäriinsä. Mitä ihmettä?! Menikö niiltä niin virta loppuun eilisessä agilityä plus kaverilenkkiä -yhdistelmässä? Mietin vielä aamulla lähtemistä agilityn vapaavuorolle jotain pientä harjoitusta tekemään. Polkka seurasi keskustelua vierestä ja kommentoi pohdintaani pitkällä haukotuksella ja laiskalla urinalla. Ehkä ihan hyvä ettei lähdetty.

Onko se saanut talven aikana vähän lihaksia persaukseen?

Päätin tänään, että sitten kun Polkka aloittaa juoksunsa (minkä pitäisi kaiken järjen mukaan tapahtua ihan tässä kohta) se saa pitää kolmen viikon loman kaikesta tekemisestä. Ollaan treenailtu koko talvi aika ahkerasti ja ehkä pieni tekemättömyysjakso voisi tehdä sille hyvää. Lenkkeillään toki normaalisti ja testaillaan koirajuoksua valjaiden ja vetovyön kanssa, mutta ei mitään varsinaisia treenejä.

No joo joo, en kiusaa enempää.

Polkka piiloutuu ympäristöönsä.

Raksakahvit.

Iltapäivällä jatkettiin vähän raksaushommia, tai oikeammin Pasi jatkoi ja minä toimitin melkein piknik-henkiset raksakahvit koko porukalle. Koirat saivat purutikut ja olivat ihan kysymysmerkkeinä ulkoruokinnasta. Lunta maassa ja tässä pitäisi siis syödä jotakin? Herkut olivat liian hyvät hukattavaksi ja niinpä fiinit koirat suostuivat aterioimaan lumella.

Sisälle päästyään kauhukaksikko meni nukkumaan. Jouduin herättämään ne iltaruoalle seitsemältä! Uskomatonta touhua. Tällainen vahinko voi tapahtua vain silloin, kun ruokintamuistuttaja eli mummokoira on reissussa. Mummeli on siis ollut pitkän viikonlopun mökkeilemässä Vaasassa ystävänsä Ann-Marin porukan mukana.


Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin Polkka saa puolisisaruksia ennen kesää! Musca-mutsi kävi nimittäin tapaamassa sulhasta Ruotsissa. Lisää tietoa pennuista löytyy Feanor´sin sivuilta. Jos yhtään tulevat isosiskoonsa Poksuun, tulee pennuista toimeliaita, älykkäitä ja rakastettavia luonteeltaan. Ja luonne jos mikä on tämän kokoisen koiran kanssa tärkeä asia!

3 kommenttia:

Noora kirjoitti...

"Toimeliaita, älykkäitä ja rakastettavia luonteeltaan"

Lue:
- tuhoavat kaiken
- kyseenalaistavat kaiken
- ovat silti rakastettavia :))

Riik kirjoitti...

Noora hei, älä nyt suolaa kun Polkka saa kerrankin kehuja!

Päivi kirjoitti...

Ja, jos multa kysytään, niin Poksu ansaitsee kiitosta ja kunniaa joka päivä. :) Kyseenalaistaminen ei ole koskaan pahasta, puuhastelua harrastavat näemmä tilanteen tullen myös vanhemmat (nim.merkki Jumo pilkkoi telsun kaukosäätimen tänään)ja rakastettavia ne on siitäkin huolimatta, että ne aina silloin tällöin aiheuttavatkin harmaita hiuksia, ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, verenpaineen nousua...mutta hei jotain jännitystä sentään elämässä!