29.6.2010

Aitaprojekti alkoi


Aloitettiin tänään projekti nimeltä pihan aitaaminen. Hommaan saattaa jokunen hetki vierähtää.
4000 neliötä kivisellä tontilla on raskasta sekä hemmetin kallista aidata. Autokatoksen rakentamisen myötä parkkipaikatkin muuttuvat, joten koko pihan aitaaminen ei ole tällä hetkellä edes kannattavaa. Aloitettiin homma etupihasta. Saa nyt alkuun valmiiksi edes jotakin.

Päätettiin aidata ainakin tienvierus 150 cm korkealla verkolla. Apina on ollut edellisessä elämässään kenguru, sen verran näppärästi se hyppäsi edellisen pihan 100 cm korkean verkon yli. Korkeampaa aitaa en kehtaa laittaa. Näyttää koko piha ihan vankilalta. Agrimarketissa myyjä kysyi koiran rotua kun kuuli verkon korkeuden. Vastaukseen hän kommentoi "Haha, minullakin on rhodesiankoira". Niinpä. 3-vuotiaana hänen koiransa pysyy kuulemma myös aitaamattomalla pihalla. Sitä päivää odotellessa rakennamme korkeimman mahdollisen ilman rakennuslupaa pykäistävän karsinan.


Juoksuvaijerissa pystyy pissaamaan, muttei talutushihnassa. Loogista.

Aitatarvikkeiden hinnat vaihtelevat hurjasti eri kauppojen välillä. Starkilta 150 cm korkeaa verkkoa saa 85 € rulla kun täsmälleen sama verkko maksaa Terrassa 145 €. Eikä Terrasta saa kuulemma edes paljousalennusta, koska S-bonus on niin hyvä etu. Hah hah. Millähän peruskoulumatikalla moinen bonusetu on laskettu? Tolpan kengät löytyivät 4,90 € hintaan Motonetistä ja painekyllästetyt tolpat 3 €/ m Puutavaratalosta. Nopeasti laskien koko projekti nielee jokusen tonnin. Ja jos perkeleen apina menee yli sittenkin, vedän taatusti sähköpaimenen päällimmäiseksi! Kyllä, tämä on uhkaus.


Onneksi välillä ehtii myös grillaamaan!

5 kommenttia:

Sanna ja Boris kirjoitti...

Työn iloa! On ehkä veren kaivamista nenästään sanoa, että meillä B pysyy pihalla, joka on aidattu vain osittain ja sekin vain 80 cm korkealla verkkoräpiskällä. Tosin Boris ei ulkoile valvomatta.

Mutta sitä tulin lähinnä kommentoimaan, että mua huvittaa suuresti ajatus teidän mäykyistä killittämässä sieltä 150 cm korkean aidan rakosista. "Joo näillä on katsos aikamoinen ponnistusvoima."

Riik kirjoitti...

Noin mä perustelenkin korkeaa aitaa ohikulkijoille! Mahtava idea :D

Tasan ei käy onnen lahjat kenguruuden kanssa... Tosin mulla on toiveissa, että ovi voisi olla kesällä koko ajan auki ja koirat luuhata pihassa mielensä mukaan. Eniten mua jännittää tuo ulkoilijoiden suosiossa oleva hiekkatie ja siinä kulkevat koirat. Olisi niin apinan idea ponkaista yli ja lähteä lenkkiseuraksi.

Tuija kirjoitti...

aidan jatkoprojektia ajatellen kannattaa tsekata www.rautarantala.com - sieltä olen aikoinani tilannut hehtaarille aitaa :)

Riik kirjoitti...

Moni on suositellut tuota Rautarantalaa ja pyysin tarjouksen sieltäkin. Tällä kertaa Starkki oli saman hintainen kuin Rautarantala, en tiedä ovatko sitten juuri nostaneet hintoja?

Jonna kirjoitti...

Ihanaa että joku viitsii päivittää blogia ja lisäillä kuvia, me ollaan kieltämättä oltu _äärimmäisen_ laiskoja :D! Rhonteilla on kyllä aivan uskomaton ponnistuvoima! Tässä tullut rytmin kanssa todettua että eihän sitä mikään pintele jos on energiaa ja intoa tulla yli, niin sitähän sitten tullaan yli! Aikoinaan kun pidin sitä koulussa normaalissa koirien häkissä, ei ollut kerta jos toinen kun yllätin sen kapuamasta verkossa, jo puolessavälissä.. Tallilla ei tullut kuuloonkaan kuumina kesäpäivinä laittaa sitä kaksiosaisten karsinan ovien taa jos yläosa oli auki. jännä sikäli että ovella oli korkeutta yli 150 vaikka yläpuoli oli auki... Kyllähän noi aika uskomattomia on -onnea aidan kehittelyyn ;D!