2.6.2010

Polkka 10 kk

Edustava potretti päivänsankarista.


Vaikka tämä onkin lähempänä totuutta.

Polkka täyttää tänään kymmenen kuukautta. Iso koira siis, ainakin fyysisesti ja ellei vertailukohteena ole oikeasti isoja rhodesiankoiria. En tosin ole ollenkaan pahoillani siitä, ettei Polkasta tule jätti-isoa. Se on varmasti kompakti harrastuskaveri juuri tuon kokoisena.

Strategisia mittoja päivänsankarista ei ole, joten keskitytään pään sisäisiin mittoihin. Se on muuten rauhoittunut! Jopa mies innostui kehumaan tällä viikolla, että Polkka on nykyisin tosi kiva koira ja tottelee myös häntä oikein hyvin, vaikkei hän olekaan laittanut tikkua ristiin missään kouluttamisasioissa. Onhan se aivan totta, edistystä on tullut niin peruskäytöstavoissa kuin kentälläkin. Kakansyönnin kanssa tosin painitaan edelleen. Omia tuotoksia apina ei enää syö, mutta mäykkyjen paska maistuu sille paremmin kuin hyvin. Ja koska me lähdetään lenkille aina samaa kautta enkä jaksa pussittaa paskaa keskellä metsää, löytyy aarteita ikävän tiuhaan.



Polkka ei ole tähän mennessä saanut tulla sänkyyn eikä sohvalle. Sovittiin tällaiset kireät pelisäännöt ainakin alkuun. Tänään hellyin. Tein töitä kotoa käsin ja menin katsomaan koirien huoneeseen, mitä Polkka puuhaa. Siellä se nukkui maailman onnellisin hymy naamalla mäykkyjen kanssa sängyssä. En vaan hennonnut mätkäyttää sitä alas. Nukkukoon koirien huoneen sängyssä, ei se nyt niin haittaa.

Etäpäivän assistentti.

Epäilen Polkan rauhoittumisen johtuvan osittain myös tiivistyneestä harrastustahdista. Ehkä se ei vaan jaksa epäkäyttäytyä? Ollaan käyty nyt tiistaisin ja sunnuntaisin tottiksessa ja keskiviikkoisin agilityssä. Muuten treenaillaan täällä kotona ja lisäksi Polkka pinkoo sellaiset 1,5 h vapaana päivittäin. Käveltiin eilen illalla tottikseen ja takaisin. Reissuun meni 2,5 h ja kotiin palatessa Polkka hädin tuskin moikkasi muita, kävi vaan vesikupilla ja maastoutui omaan tuoliinsa. Tosin aamulla akut olivat latautuneet jälleen normaaliin aamuhepulivalmiuteen. Mutta tosi kiva harrastuskaveri siitä on kyllä kehkeytymässä!

Vakavasti otettava vahtikoira?

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Onnea 10 kk Polkalle...isolle vahtikoiralle! On se vaan niin suloinen. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kauniille Polkalle! :D Ihana tuo ensimmäinen kuva ja sänkykuva!
Ego lähettää isot riekkuterveiset rakkaalle siskolle.