22.12.2009

Talviaurinkoa ja koirakoulua


Polkalla oli tänään viimeinen pentutottis ennen joulua. Ollaan nyt treenattu muutaman viikon ajan kaksi kertaa viikossa ja pientä edistystä on havaittavissa. Toiset koirat eivät apinaa niinkään kiinnosta, mutta hallin lattian hajut vievät toisinaan voiton ns. oikeasta tekemisestä. Viime kerralla kouluttaja kysyikin, ollaanko suunniteltu jotakin jäljestämisharrastusta. Ollaanhan me, mutta pitäisi apina silti saada kuulolle.

Tehtiin tänään taas kontaktikävelyä ja ensimmäistä kertaa Polkka piti koko ajan kontaktia kahta pientä herpaantumista lukuun ottamatta. Hienoa! Muutenkin apina laittoi parastaan. Nyt ollaan saatu säädettyä koulutuspäivän ruokintakin kohdalleen ja päädytty siihen, että keskimmäinen ateria on puolet tavallisesta. Täydellä mahalla motivaatio on huonompi, mutta aivan tyhjällä mahalla koira muuttuu sekopäiseksi ja mun sormet on vaarassa palkatessa. Yhtenä tällaisena aamuruoan voimalla koulutukseen -päivänä treenattiin ruutuun menoa ruokalautasen avulla. Polkka kirkui suoraa huutoa omaa vuoroa odottaessaan! Luuli raukka, että siellä ne koulukaverit syö sen ruokia.


Saatiin tehdä päivälenkki taas aurinkoisessa talvikelissä. Pakkasta oli joku -12, mutta tuuli sai Polkan nostelemaan tassuja. Ensi talvena sillä on toivottavasti paksumpi talvitakki, tämä ensimmäinen talvi mennään lainakamppeilla (hyvillä sellaisilla kylläkin!) kun kasvuvauhti on niin suuri. Lenkin jälkeen lähdin käymään kaupassa ja Polkka jäi aitaukseensa. Kotiin tullessa apina oli onnellisena ovella vastassa. Oli typerää ajatella, ettei se tulisi aitauksesta pois uudelleen sen kerran keksittyään. Tällä kertaa ilkivallanteoksi kirjattiin varastettu ja omaan tuoliin kannettu voiveitsi. Apinalla todellakin on outo huumorintaju.Myyränkaivuu on myös talvilaji! Viime talvena Maissi nappaili myyriä jopa kävelytien varresta normaalissa nahkahihnassa. Taisi olla ekstrahyvä myyrävuosi. Polkka on innokkaan kisällin tavoin opissa, saa nähdä koska afrikkalainen saa ensimmäisen myyränsä kiinni. Vaikka Maissi on juuri trimmattu, jää kaivuuhommissa lumi tosi pahasti kiinni turkkiin. Sisälle tullessa mäyrä joutuu sulamaan. Polkka on syksyn tapaan voittaja, porhaltaa sisälle pienen pyyhkäisyn jälkeen.


Ei kommentteja: