9.5.2011

Vaihdettiin Acanaan

Onnistuu se pitotreeni jäisellä lohipötkölläkin.

Meillä vaihtuu koirien aamiaisnappulat Acanaan tällä viikolla. Tai siis aletaan sekoittaa ruokia ja totuttaa Polkan ja Maissin vatsoja uuteen muonamerkkiin. Papu vaihtoi Acanan Senioriin jo muutama viikko sitten ja hyvin on sopinut. Polkka ja Maissi testaavat nyt alkuun tavallista Adultia.

Koirat ovat syöneet Nutroa niin kauan kuin muistan, en edes vaihtanut merkkiä silloin kun Euroopassa myytävän ruoan valmistus siirtyi Jenkeistä Unkariin. Minusta on vain järkevää valmistaa Euroopassa myytävä ruoka Euroopassa, eikä rahdata Jenkeistä. Eikä meidän koirissa edes huomannut mitään eroa, vaikka moni valitti laadun huonontuneen. Tänä keväänä löysin yhdestä säkistä kourallisen erilaisia nappuloita: isoja ruskeita, pienempiä punertavia ja ihan vaaleita. Valokuvasin nappulat ja lähetin kuvan Nutron maahantuojalle. Vastaus ongelmaani kuului näin:

Kiitämme lähettämästänne valokuvasta. Tunnistimme valokuvan perusteella poikkeavat kuivaruokanappulat PEDIGREE -kuivaruuaksi. PEDIGREE - ja NUTRO -koiranruokia valmistetaan nykyään samalla tehtaalla. Koska kummatkaan tuotemerkit eivät ole ns. sairaalaruokia, käytetään niille yhteisiä pussituslinjastoja. Linjastot puhdistetaan aina tuotantojen välillä, mutta joskus PEDIGREE -kuivaruokanappuloita jumittuu putkistoon ja irtoaa vasta NUTRO -ruokaa pussitettaessa. Pahoittelemme kovasti tapahtunutta. Tehtaamme on tietoinen tästä ongelmasta ja työskentelee asian korjaamiseksi. Onneksi näistä pienistä määristä PEDIGREE -kuivaruoasta ei ole varsinaista vaaraa koirallenne.

Pyrimme siihen että kuluttajat kokevat tuotteemme laadukkaina. Kiitoksena vaivannäöstänne lähetämme Teille kuponkeja, joilla saatte alennusta seuravista NUTRO –tuotteista.

Jotenkin mun mielestä sekä tuo vastaus, että hyvityksenä saadut 3 kpl 5 € arvoista etuseteliä seuraavien ruokasäkkien ostoon ovat ihan naurettavia. Kunnollisena pidetyn kuivamuonan seassa on kourallinen markettilaatuista väriaineruokaa ja se on valmistajan mielestä aivan normaalia! Meidän Nutrot on nyt ainakin tällä erää syöty, toivottavasti laadukkaalta vaikuttava Acana sopii lopullekin jengistä.


6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

No joo, normikoiralle ei ehkä ole "varsinaista vaaraa" muutamasta vehnä-maissi-väriaine -nappulasta, mutta jollekin herkemmälle / allergiselle ne muutamakin saattavat laukaista oireilun. Mautonta touhua Nutrolta!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kun vaihdettiin Acanaan niin meillä oli ensimmäisinä viikkoina aikamoisia hajuhaittoja :D :D
Ruoka kyllä sopi hyvin mutta ilmeisesti totutteluvaiheessa tuo "ilmanvaihto" oli kovin aktiivista. On kuulemma ihan normaalia kun vaihtaa lihaisampaan ruokavalioon.
Eli kannattaa varata kaasunaamari tai jotain kukkaissuihketta ulottuville ;D

T. Johanna

Riik kirjoitti...

Apua :D. Meillä on onneksi totuttu lihaan, kun iltaruoka on erittäin lihaisa tai kalaisa. Jännityksellä odotetaan miten käy.

Ja mun mielestä typerintä tuossa episodissa on Nutron asenne tapahtuneeseen. Kai ne eri nappulat pitäisi pystyä pitämään erillään, vaikka samasta tehtaasta tulevatkin?

Anna kirjoitti...

Heip! Mä en tahallaan ole jättänyt sun kommenttia blogissa julkaisematta! Mä en pääse hyväksymään sitä mistään kun blogger oli jumissa - nään kommentin vaan sähköpostin kautta :/. Tyhmä blogspot (vaikka se muuten onkin toiminu ihan hyvin) !

Laura kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051913748624_uu.shtml

Piti tulla ihan tarkistamaan, että mistä ruuasta sä täällä kirjoititkaan....

Riik kirjoitti...

Anna, mä oon nyt tosi suuttunut sulle :D

Laura, koiran sikailuille on muu syy kuin ruoka :D. Mutta ihan vakavasti ottaen tuollaiset uutiset on kurjia ja saavat miettimään koko kuivamuonan syöttämisen järkeä...