16.5.2011

Lauantaimenoa


Miksi nukkua lauantaina pitkään, kun voi lähteä koiranäyttelyyn? Pakattiin taas kamppeet kasaan ja suunnattiin Helsinkiin pk-näyttelyyn. Sää oli kylmä ja inhottava kuten Tuomarinkartanossa aina ennenkin. Polkan kehäkäytös vähän jännitti erkkarissa tapahtuneen tuomarin väistelyn jälkeen, mutta tänään ei ollut mitään ongelmaa. Ilmeisesti ongelma oli vaan erkkarin tuomari, joka oli Polkan mielestä hyvin arveluttava henkilö.

Harmi vaan juoksun alussa ilmaantunut masennus vaivaa Poksua edelleen, eikä se liikkunut kehässä ollenkaan hyvin. Laahusti menemään kuin joku vanha raakki. Sen nisät näyttävät vähän turvonneilta, en tiedä voisiko se kehittää salamavauhtia valeraskautta? Tiedä tuota, mutta kun se hetki koittaa, varaan koiralle lennossa ajan leikkuupöydälle. Ei näitä juoksuhuuruja kestä kukaan!

Parasta näyttelyssä: Oma velipoika Ego.

Tuomarina oli Markku Mähönen ja arvostelu meni näin:

Mittasuhteiltaan ja vahvuusasteeltaan oikea. Hyvä, oikeailmeinen pää. Hyvä kaula. Erinomainen runko. Keskivahva raajaluusto. Hyvät käpälät. Takakulmaukset voisivat olla vahvemmat. Pitkä ridge. Liikkeessä taka-askel jää lyhyeksi eikä sinne synny riittävää pituutta ja voimaa. Seistessä tasapainoinen kokonaisuus, mutta liikkeet pudottavat laatua. NUO ERI1.

Ihana ihana Ego.

Lasten pöytäseurue: Polkka, Aima ja Auni.

Näyttelyn jälkeen ajeltiin synttärionnittelemaan kummityttö Aimaa. Synttärisankari oli kasvanut huimasti sitten viime näkemän ja oli kiinnostunut kyläilemään tulleesta omiin mäykkyihin verrattuna jätti-isosta Pokemonista. Polkka suhtautui lapsiin tosi kivan rauhallisesti. Moikkaili pikkuväkeä tyynenä ja asettui sen jälkeen pitkäkseen. Aika hienosti lapsiin tottumattomalta koiralta!

Polkka ja Martti laittavat leikiksi.

Kahvittelun jälkeen päästettiin Polkka ja kummitytön luona asustava Maissin siskonpoika Martti pihalle riehumaan. Koirat eivät olleet tavanneet aiemmin, edellisen vierailun aikaan Polkka oli vielä liian villi ja raisu leikkikaveri Martille. Tai niin minä ainakin ajattelin. Nyt leikki meni hauskasti yksiin ja koirilla oli kivaa yhdessä. Polkka on tottunut leikkimään mäykkyjen kanssa ja leikitti Marttia tosi nätisti. Pikkuinen Martti oli innoissaan isosta tyttöystävästä.

Mistä näitä mäykkyjä oikein tulee?

Vaikka (palliton) pieni mies onkin, Martilla on ihan miesten elkeet...

4 kommenttia:

-m- kirjoitti...

"Takakulmaukset voisivat olla vahvemmat." - tahtooko se sanoa että isompi peba olis jees? :D

Jannella on muuten hauskoja otoksia Tampereen näyttelystä - niissä kyllä Poksun ilmeet ei jätä arvailujen varaan, mitä mieltä se oli siitä tuomarista!

Riik kirjoitti...

Saisko muutaman kuvan (vaikkei niitä ehkä kehtaa täällä julkaistakaan...)? Ja oliko viikonlopun kuvasaldossa jotain muuta kivaa kun Poksun paniikki-ilme? :D

Päivi kirjoitti...

Juu...Jannen näyttelykuvat kehiin. Tahtoo kans. Ja tuo maininta takakulmista johtunee kyllä osittain allekirjoittaneen huonosta handlauksesta. Mitähän mä olen taas miettinyt siellä kehässä. ;)

-m- kirjoitti...

Eiköhän niitä saa katteltavaksi, jahka herra ehtii käydä niitä läpi jne. :) Ilmeisesti ei mitään elämää suurempia kuvia tullut tällä kertaa, mutta muutama hyvä tilannekuva.