17.5.2011

Treeniyritelmiä

Pariminuuttinen paikallaan.

Käytiin sunnuntaina Tervakoskella treenaamassa ja Kirsin ja Sintin kanssa. Ihana Sintti on meidän treenikaveri viime kesän alkeistokosta ja pentuagista, nappasi talvella ykköstuloksen tokon alokasluokasta ja treenailee nyt avointa luokkaa varten. Ja hyvin meneekin, oli kiva katsoa Sintin työskentelyintoa.

Tehtiin koirille pariliikkeenä paikkamakuu ja se meni tavalliseen tapaan ilman ongelmia. Sen jälkeen Kirsi käskytti meille hihnassa seuraamisen, ei ongelmia. Aloin ahnehtia ja pyysin Kirsiä käskyttämään vielä pienen taluttimetta seuraamisen - siitä se lahnailu sitten taas alkoi. Polkka hiippaili perässä, eikä jaksanut enää motivoitua. Vaihdettiin sitten vauhdikkaampiin liikkeisiin, tein liikkeestä maahanmenoa ja seisomaanjäämistä peruuttaen. Siitä Poksu innostui ja jaksoi taas tehdä töitä. Vielä yksi luoksetulo ja hyppytreeniä ja homma sai riittää. Meni varmaan liian pitkäksi, mutta kai niitä useamman liikkeen sarjoittamisiakin pitäisi jo pystyä tekemään...

Sintti harjoittelee avoimen luokan hyppyä.

Ehkä minulla voisi olla joskus myös nahkacollie?


Treenien jälkeen lähdettiin metsälenkille. Polkka oli ihan laiskuri hormonihuurujensa vuoksi, eikä Sintti oikein uskalla haastaa eteenpäin löntystävää Poksua leikkiin. Muutamaa spurttia lukuun ottamatta koirat ravailivat menemään omaa tahtia. Ihan kamalan aikuista - ne on sentään molemmat alle kaksivuotiaita! Nahjusfiiliksestä huolimatta oli kivaa nähdä Kirsiä ja Sinttiä pitkästä aikaa ja toivottavasti löydetään taas aikaa yhteisiin treeneihin.



Maissi heitti illalla talviturkin - vesi oli kylmää, koska uimamaisteri ui vain vartin ja tuli sen jälkeen vedestä vapaaehtoisesti. Papu ja Polkka olivat liian mukavuudenhaluisia tai fiksuja uidakseen.

Maanantaina käytiin illalla treenailemassa Suvin kanssa. Juteltiin Polkan juoksun jälkeisestä masennuksesta ja suunniteltiin Poksulle kiva vauhdikas treeni. Alettiin rakentaa seuraamista ihan alusta paremmalle kontaktille. Koira paransi suoritustaan kuin sika juoksua! Saatiin myös liikkeestä seisomaan jäämiseen uutta ryhtiä liinan avulla. Tuli pitkästä aikaa sellainen fiilis, että kyllä tämä tästä. Polkkaan saa kyllä virtaa tässäkin hormonipöllyssä, kun on itse tarpeeksi innostava ja suunnittelee treenin kunnolla. Eikä vaan hinkkaa menemään liikkeitä kokeenomaisesti. Minun perisyntini.

Ei kommentteja: