25.5.2010

Parasta koiranäyttelyssä on tuliaiset


Polkka kävi lauantaina kolmannen kerran tässä kuussa koiranäyttelyssä. Ja sai kolmannen EH:n. Näyttely oli Helsingin jäähallissa ja ehkä aavistuksen liikaa pahinta peikkoikää läpi käyvälle apinalle. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes ämyreistä kajahti kuulutus. Tuomari oli juuri silloin kopeloimassa Polkkaa. Hampaiden katsominen meni ennen kuulutusta hienosti, mutta kuulutussäikähdyksen jälkeen Polkka oli sitä mieltä, että lähtee menemään.

Arvostelu meni näin:

Vielä kovin pentumainen, kaunislinjainen. Niukat etukulmat, hyvät takakulmat. Isokruunuinen ridge. Käyttäytyy muuten hyvin, mutta ei pidä kuulutuksista.

Ja anteeksi nyt vain, mutta tästä lausunnosta me sitten maksettiin jokunen kymmentä euroa! Olihan se iltapäivä jo menossa, mutta kai arvosteluun olisi voinut vielä jokusen sanan pinnistää. Kuulutuskommentti osoittaa kyllä hyvää huumorintajua ja tuomari oli tosi kiva kun suostui vielä vähän kopeloimaan Polkkaa kehän jälkeen. Ja se menikin sitten tosi hyvin.


Parasta Polkan näyttelyvisiitissä olivat kuitenkin tuliaiset. Yhdestä kojusta löytyi viisi lelua kahdellakympillä ja siitä sitten valittiin. Maissi innostui vinkuporsaasta ja leikki vinkulelulla ensimmäistä kertaa noin viiteen vuoteen.


Polkka puolestaan sai ihanan naruleijonan, jonka pää tosin ratkesi saman tien. Kursin lelun kasaan ja siirsin sen treenipalkaksi agilityyn. Saimme viimeksi palautetta siitä, että koiraa pitäisi palkata myös lelulla ja leijona varmasti sopii siihen tarkoitukseen mainiosti. Muuten onkin erittäin epäkannattavaa ostaa leluja tälle bändille. Vinkuporsas purtiin paskaksi kolme päivää näyttelyn jälkeen.


Sunnuntaina kylään tuli Polkan suosikkideitti eli Boris. Koirat riehuivat tunnin verran ja sitten mentiin oman kylän tottistreeneihin. Töihin joutuminen oli pienoinen shokki aivottoman juoksemisen makuun päässeelle pariskunnalle. Olin ottanut kiireessä treenipalkaksi Froliceja ja lihapulliin tottunut Polkka ei ollut kovin mielissään. Ihan kohtuulliset treenit saatiin kuitenkin aikaan ja esimerkiksi paikalla makaaminen ja luoksetulo sujuivat hyvin.

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Nuo lyhyet arvostelut ovat kyllä raivostuttuvia...tosin tuo ei edes ollut lyhyimmästä päästä. Ronja on taannoin saanut arvostelun "Compact bitch. Moves well." Ja se siitä sitten. Koira sai H:n, mutta se mistä syystä, jäi sitten arvoitukseksi. :D

Tuija kirjoitti...

älä huoli, Polkkis on paras <3 Ja onpahan apinalla taas älyilme päällä tossa alimmaisessa kaahotuskuvassa :D

Riik kirjoitti...

Tuo Ronjan arvostelu vetää ihan pohjat :D

Ja mä niin odotan sitä päivää, kun Polkan älyvapaa ilme vaihtuu elegantiksi rhodesiankoiran ilmeeksi. Sellaisen kuvan perusteella olen rotuvalintani tehnyt ja nyt alkaa jo epäilyttää, onko mua huijattu pahemman kerran...

Tuija kirjoitti...

saattaa tovi jos toinenkin mennä odotellessa... :D

Riik kirjoitti...

Mulla on kyllä aikaa! Hermoista en oo aina niin varma :D