9.2.2010

Kotikonstiaktivointia


Kirjoitan toisinaan juttuja muutamaan lehteen avustajan roolissa. Kotikonstijuttu julkaistiin lauantaina paikallisessa kaupunkilehdessä. Ihan sellaista kaikki tietää -henkistä settiä, mutta mun mielestä kuvat on aika hauskat. Harvoin tulee kuvattua askartelevia koiria.

Nameja pahvirasiassa

Laita tyhjään keksilaatikkoon tai maitotölkkiin koiran nähden muutama herkkupala. Alussa kannattaa käyttää jotakin voimakkaasti tuoksuvaa, kuten vaikkapa lihapullan tai nakin palasia, että koira pääsee jyvälle siitä mitä ollaan tekemässä. Sulje laatikko ja anna se koirallesi. Se hoksaa nopeasti, että repimällä rasian tienaa herkkupalat itselleen.
Pyyhekätkö

Ota koiran koon mukaan joko käsi- tai kylpypyyhe. Taittele pyyhe kerroksittain ja laita jokaiseen kerrokseen makupaloja. Anna koiran kaivella herkut esiin pyyhkeen kätköistä. Tehtävä on astetta vaikeampi kuin pahvirasia, koska herkkuja ei saa esille vain repimällä ja silppuamalla.


Piilopullo

Kun koiranherkut kaivetaan kätevästi esille sekä rasiasta ja pyyhkeestä, on aika siirtyä piilopulloon. Laita tyhjän muovipullon sisälle koirannappuloita tai muita kuivia makupaloja. Koira saa herkut pyörittelemällä ja ravistelemalla pulloa. Älä jätä koiraa yksin pullon kanssa, ettei se pure pulloa säpäleiksi ja satuta itseään.


Naminpiilotus

Laita koira toiseen huoneeseen odottamaan ja piilota tuoksuvia makupaloja ympäri olohuonetta. Sohvan alle, kirjahyllyn reunalle, lattialistan päälle ja niin edelleen. Hae koira huoneeseen ja kannusta sitä etsimään herkkupalat. Aluksi namit kannattaa piilottaa helppoihin paikkoihin ja vaikeuttaa tehtävää koiran hoksatessa mistä on kyse.Lisäksi

Jutun jälkeisenä arkipäivänä lehden toimitukseen oli saapunut palaute siitä, että on aivan vastuutonta julkaista tällaisia juttuja! Joku koiranpennun omistaja oli suivaantunut siitä, että koira oppii tällaisilla vinkeillä tuhoamaan kaiken. Jos se saa tuhota pahvirasioita luvan kanssa, tuhoaa se aina kaikki pahvilaatikot. Ja jos nameja piilottaa sohvalle, niin koira laittaa paskaksi koko sohvan.

Mietin tässä surkeana meidän tulevaisuutta Polkan kanssa. Kunhan saamme agilitytreenit alkuun, se oppii hyppäämään pöydälle ja käymään siihen makaamaan. Ja mejä-treenien jälkeen jäljestää automaattisesti kaikki maasta löytyvät jäljet. Olisikohan parasta ihan vaan kävelyttää koiraa hissukseen narussa ja unohtaa tällaiset hullutukset?

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Puhumattakaan siitä, että jos koiralla on pehmoleluja, niin se varmaan tuhoaa kaikki tyynyt, peitot jne. Säälittäviä tällaiset kirjoitukset...kyseisen kommentoijan pennulla tuskin on sitten leluja ollenkaan eikä sitä varmaan aktivoida mitenkään. HUOH!!

Riik kirjoitti...

En tajua, miksi mua ärsyttää tosi paljon se kommentti! Pitäisihän sitä jo tähän mennessä tietää, että koiranomistajien joukkoon mahtuu monenlaista tapausta. Ehkä pitäisi opetella kestämään kritiikkiä tai jotain :)