11.11.2013

Vaihtamalla paranee

Kätevän treenaamisen ytimessä - Suvi pitää vauvaa ja kuvaa suoritusta videolle.
Tehtiin perjantaina Suvin kanssa tämän vuoden hauskin agility-treeni: vaihdettiin nimittäin koiria! Suvi treenasi Polkkaa ja meiksi yritti säheltää Daran kanssa. Oli muuten aika hauskaa!

Polkka toimi Suvin kanssa oikein mallikkaasti. Ainoastaan kontakteilla elukka keksi sikailla, eikä ottanut niitä samalla tavalla kuin normaalisti vaaditaan. Pienen palauttelun jälkeen alkoi kyllä toimia. Muuten radat olivat iloisia, tarkkoja ja vauhdikkaita. Koira oli selkeästi ilahtunut siitä, että ohjaaja kulkee ja ohjaa loogisesti, eikä hyppele siellä täällä ja huutele ja huido ihan miten sattuu. Todistusaineistoa tässä. Videolla huomaa, miten vähäeleisesti osaava ohjaaja toimii - aivan kuin ihminen ei oikeastaan tekisi mitään muuta kuin juoksisi koiran vieressä.

Olin ihan varma, että kolmosluokassa kisaava Dara järkyttyy syvästi joutuessaan minun kanssa radalle. Mutta Daraja tekikin hommia oikein iloisesti! Vähän se taisi ihmetellä ohjaajan epäloogisuuksia, mutta juoksi kohteliaasti radan loppuun. Maalisuoralla tapahtui ohjaajan totaalinen hyytyminen. Ei vaan pystynyt juoksemaan tarpeeksi lujaa. Video osaavasta koirasta ja ei-niin-osaavasta ohjaajasta löytyy tästä.

Videointi on tehokas, mutta kiduttava lisä treenaamiseen. Molemmat pätkät katsomalla voi todeta, että siinä missä Suvin liike radalla on jatkuvaa, minä juoksen ja pysähdyn. Jään ihailemaan koiran suoritusta ja sitten taas muistan ohjata ja juoksen paniikissa kohti seuraavaa estettä. Ehkä minäkin vielä joku kaunis päivä...

On muuten hauska huomata, että koulutettu koira toimii myös muun kuin oman ohjaajansa kanssa. Jos aikataulut vain menisivät yksiin, olisi tosi mielenkiintoista nähdä Polkan kisasuoritus Suvin ohjaamana.


1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

Järjestellään aikatauluja... =) Mutta siihen sisältyi se vaihtokauppa, sä lähdet viihdyttämään yleisöä Daran kanssa kolmosten radalle ;)