27.11.2013

Pakaste-episodi

Kuvan koira ei liity tapahtuneeseen.

Pakastin on täydennetty koiranruoan osalta, mutta eipä käynyt kovin yksinkertaisesti. Olen hakenut koirien lihat Kennelrehulta jo useamman vuoden ajan. Ostan jauhelihaa, lammasta, kalkkunaa, lohta ja maksalaatikkoa. Auto käy täällä (lue: reilun kymmenen kilsan päässä) kahden viikon välein ja homma toimii ihan mallikkaasti. Nyt ruokien hakemiseen tuli kuitenkin mutkia matkaan, sillä varsinkin toinen noutoaika sattuu samaan aikaan Vinskin iltapuuron kanssa ja armas aviomies on ollut viikkotolkulla työmatkalla juuri kyseisenä päivänä. Piti siis keksiä suunnitelma B.

Nopea googletus osoitti, että Kennelrehu todellakin on edullisin näistä eläinlaatuisia lihoja myyvistä putiikeistä. Vertailun vuoksi jauheliha ja raaka lohi maksavat siellä 1,80 €/ kg. Lempimuonalla vastaavat tuotteet maksavat jauheliha 3,10 €/ kg ja lohi 3,30 €/ kg. Ehdin jo innostua Lempimuonan mainostamasta ilmaisesta kotiinkuljetuksesta, mutta se koskee vain taajaman asukkaita. Vauhti-Raksulla jauhelihan kilohinta on 3,40 € ja lohen 2,98 €/ kg.

Kyseisten koiranruoka-autojen aikatauluja syynätessä muistin Musti&Mirrin Maukas-pakasteet. Putiikin nettisivuilta löytyy vähän hankalasti hinnasto, jonka mukaan laatikoittain tilatessa jauheliha maksaa 2,73 €/ kg ja lohi 2,66 €/ kg. Siis edullisinta Kennelrehun jälkeen, vaikka erot ovatkin minimaalisia. Ajattelin liikkeestä noutamisen olevan autojen aikataulujen kyttäämistä helpompi vaihtoehto ja lähetin paikalliseen liikkeeseen sähköpostia tiedustellakseni, miten näiden tilausten kanssa toimitaan. Silloin asia mutkistuikin hieman.

Sain vastauksen, että tilaus tehdään maanantaina ja pakasteet saapuvat keskiviikkona. Kuulemma pakasteet on noudettava heti, sillä liikkeellä ei ole kylmäsäilytystilaa. Kuorma tulee "joskus puolen päivän aikaan" ja siitä ilmoitetaan tekstarilla. Kävin samana päivänä vielä liikkeessä ja pahoittelin ohimennen sitä, että pakasteet täytyy olla hakemassa heti kuorman tullessa. Ystävällisen asiakaspalvelijan mukaan noutaminen ei olisi ongelma, sillä kaksi 9 kg laatikkoa mahtuisi kyllä heidän pakastimeensa kunhan tulisin noutamaan samana päivänä.

Yllätys oli suuri mennessäni hakemaan pakasteita - siinä ne olivat kärryssä kassan vieressä. Ja olivat olleet koko sen neljä tuntia, mitä kuorman saapumisesta oli aikaa. Yksi myyjä pahoitteli, toinen oli sitä mieltä ettei niitä voi heidän pakastimeensa edes laittaa kun se tulee ihan täyteen ja lämpenee liikaa ja kolmas seurasi tapahtumaa. Avasin laatikot ja pötköt olivat sen verran hyvin jäässä, että uskalsin ostaa ne.

Että mitä jos siellä liikkeessä pidettäisiin ihan vaikka joku viikkopalaveri, jossa päätettäisiin mahtuvatko asiakkaiden tilaamat pakasteet pakastimeen ja mitä asiasta mahdollisesti kysyville kerrotaan?

Ei kahta sanaa, ettenkö suuntaisi pakastimen tyhjentyessä Kennelrehun autolle.

Ei kommentteja: