2.10.2012

Rallytokotreenit alkoivat

Treeneihin? Mä kävin just aika mukavasti tähän fifipedille...

 Aloitettiin maanantaina meidän seuran rallytokoryhmässä. Ryhmä on suunnattu lajia aiemmin treenanneille ja tajusin heti lähteneeni vähän soitellen sotaan. Me ollaan käyty lajin alkeiskurssi kaksi vuotta sitten ja mun muistikuva liikkeistä oli selvästi ylioptimistinen, mutta eiköhän tämä tästä lähde sujumaan, kun saadaan vähän lisää treeniä.

Tehtiin ensin muutamia käännöksiä ja sen jälkeen 14 rastin rataa. Radalla oli erilaisia käännöksiä, maahanmenoa, istumista paikallaan, pujotteluita, liikkeestä istumista ja sen sellaista. Polkka todellakin osaa kaikki perusasiat, mutta käännökset tuottivat hankaluuksia. Esimerkiksi 360 astetta vasempaan tarkoittaa sitä, että koiran pitäisi pyöriä paikallaan täysi ympyrä vasempaan suuntaan. Vaatii melkoista taitoa käyttää takaosaa ja se on monelle koiralle haasteellista.

Kyltit ja kartiot hämäsivät alkuun koiraa - se yritti loikkia niiden yli. Ei Polkka, nyt ei oltu agility-treeneissä, vaikka treenipaikka olikin sama kuin meidän omatoimisen agi-treenin. Toisella radalla homma alkoi jo sujua paremmin, vaikka Poksu vaikuttikin vähän tylsistyneeltä. Ehkä se piti hommaa jonakin hassuna alkuverryttelynä odotti pääsevänsä juoksemaan agilityä? Oman haasteen rallytokoon asettaa se, että alokasluokassa koira on hihnassa. Remmi on todellakin vain tiellä treenatessa, mutta jos kisaamaan mielii, on siihenkin totuttava.

Tässä on selkeästi alettava kertaamaan liikkeitä, että kehtaa mennä paikalle myös ensi viikolla. Muistin heti alussa, miksi tykästyin lajiin jo silloin kaksi vuotta sitten kun sitä pikaisesti kokeiltiin - rallytoko on mainio kontaktitreeni. Kaikki noin kaksikymmentä liikettä tehdään putkeen ja koiran on kuljettava koko ajan mukana iloisesti ja hyvässä kontaktissa. Sille saa puhua ja sitä saa kehua aivan vapaasti, mutta samalla täytyy keskittyä lukemaan kylttejä ja suorittamaan liikkeitä. Vaikka on agility haastavampaa, siinä täytyy sentään juosta, ohjata vapaana pinkovaa koiraa liikkeillä ja huutamalla ja yrittää tässä kaikessa hötäkässä vielä muistaa ratakin.

Ei kommentteja: