19.10.2012

Vettä ja rapaa

Rapaa, sitähän riittää.
Turha kai edes sanoa, miten kyllästynyt olen tähän jatkuvaan vesisateeseen. Sateinen syksy tuntuu tosi raskaalta sateisen kesän jälkeen. En edes muista sellaista viikkoa, ettei olisi satanut. Ehkä kesällä oli jossain välissä joku parempi viikko? Inhoan kylmää, märkää ja pimeää, mutta jos kerran joka päivä täytyy sataa, otan sateen mieluummin lumena. Tule jo, talvi!

Omat housut ja Polkan takki kestävät siisteinä yhden lenkin ajan. Sen jälkeen kaikki kamat saisi heittää pesuun. Vaikka onneksi täällä maalla ei ole niin väliä, miten rapaisissa kamppeissa raahustaa menemään. Jossain ihmisten ilmoilla voisi vähän hävettää.

Rapasorsa.
Maanantaina käytiin vaan pururadalla ja suunnattiin rally-treeneihin. Homma toimi ihan hyvin, Polkka alkaa hallita jo uudet liikkeet "koira eteen, oikealta sivulle" ja "koira eteen, vasemmalta sivulle", sekä "360 astetta vasempaan". Jälkimmäisessä koira kävelee paikallaan itsensä ympäri. Polkka on onneksi löytänyt takajalkansa ihan hyvin ja pystyy käyttämään niitä. Tiistaina ei satanut juuri meidän lenkin aikaan (ihme!) ja päästiin kunnolla metsään. Keskiviikkona tehtiin vaan remmilenkki. Torstaina uhmattiin sadetta ja kuraa pitkällä peltolenkillä. Pellot tosin alkavat olla sen sortin liejua, että täytyy varmaan pitäytyä jatkossa tiellä ja metsässä. Tänään tehtiin Suvin lauman kanssa pienimuotoiset agi-treenit ja metsälenkki.

Torstain lenkki oli rapaisuuden multihuipentuma. Maissi oli ihan oikeasti ravassa päälakeen asti ja kuraroiskeita oli Polkankin naamassa asti. Koirien lenkillelähtö on sateella nihkeää, saan kirjaimellisesti tuupata ne ovesta ulos. Mutta kyllä ne sitten lopulta liikkuvat ihan hyvin, etenkin kun pääsee juoksemaan irti. Aamulenkin suhteen olen luovuttanut. Kun ainoa lenkki-intoinen olen minä, annan jengin hoidella asiat omassa pihassa. Hittoako niitä väkisin raahaa perässä märässä ja pimeässä?

Jouluun on enää reilut kaksi kuukautta! Ihan vasta oli kesä ja nyt kaupoissa myydään glögiä. Tulisipa talvi tällä kertaa aiemmin kuin viime vuonna, jolloin rapakautta kesti tammikuun alkuun saakka. Jos saisin päättää, keli olisi viisi astetta pakkasta ja jokunen sentti lunta. Voisi kävellä metsässä ja pelloilla, mutta keli olisi kuiva. Sitä odotellessa!


Rapaa on naamassa asti, masentaa.
Syksy kastelee, mummokoira kuivaa.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Nyt on kyllä tosiaankin ollut kuraista! Treenivaatteet on yltäpäätä ravassa, eikä niitä edes viitsi pestä jokaisen treenikerran jälkeen, koska kuraistuvat samantien uudestaan. Ensi viikolle ovat tänne eteläänkin lupailleet jo vähän pakkasta.

Riik kirjoitti...

Pakkasia on odoteltu täälläkin! Ensi yönä pitäisi kai mennän ekan kerran pakkasen puolelle, olisipa kiva ylläri ettei aamulla tarvitsisi pestä rapatassuja.