7.10.2012

Viikonloppuisia

Lauantaina tehtiin pihatöitä koko porukan voimin.

Aloitettiin viikonloppu Suvin ja koirien kanssa reippaalla agi-treenillä Riman hallissa. Perjantaina satoi ja tuuli, olipa onni treenata katon alla. Polkka teki ratapätkää ja suoriutui osuudestaan oikein hyvin. Ei mitään koomailua ja jumittamista kuten viime kisoissa. Tässä yksi ratapätkä. Radan jälkeen tehtiin vielä kepeille hakemista ja irtoamista. Suvi palkkasi koiran rasiasta keppien päässä. Meni varmaan kuusi toistoa, ennen kuin Polkka suostui uskomaan, ettei saa palkkaa juostessaan suoraan Suvin luokse tai pujottelemalla yhden kepin ja karkaamalla sitten houkuttelevan palkkarasian luo. Tosin luovutettuaan oikomisen kanssa se teki uskomattoman tarkkaa ja nopeaa työtä. Minä pystyin jättämään koiran kepeille ja menemään seuraavalle esteelle odottamaan.

Keppitreenin jälkeen tehtiin hauskaa vauhtipätkää. Suoralla radalla oli hyppy, putki, rengas ja hyppy. Minä päästin koiran irti suoran toisessa päässä ja Suvi palkkasi toisessa. Siinäpä oli muuten apinalla vauhtia! Eikä oikonut yhtään, vaan suoritti kiltisti jokaisen esteen ilman mitään käskyäkään.

Kun saatiin kaikki viisi koiraa treenattua, mentiin vielä lenkille. Afrikkalaiset eivät tosin arvostaneet moista reippailua, vettä satoi ihan vaakasuorassa. Jopa mun goretex-housut korkkasivat persauksesta. Ehkä ne on tulleet viiden vuoden päivittäisellä käytöllä tiensä päähän?Syksyjengi takaoven uudella terassilla.

Lauantaina Päivi noukki meidät kyytiin ja suunnattiin Tuulokseen ryhmänäyttelyyn. En ollut aiemmin ollut koiranäyttelyssä parkkihallissa ja voi jeesus sitä mekkalaa! Meidän viereisissä kehissä oli kaiken maailman pystykorvia ja pieniä terrierejä ja meteli sen mukainen. Kukaan rhode ei tainnut päästää pihaustakaan, paitsi ehkä Polkka kurittaessaan aavistuksen innokasta velipuoltaan Princeä. Polkka sai hyvän arvostelun, mutta hävisi lopulta kahdelle nuoremmalle nartulle. Sijoitus siis VAL ERI 1, SA, PN3. Tuomarina Tuula Savolainen.

Arvostelu meni näin: 3v. Tyyppi erinomainen. Hyvä pää, joskin kuono voisi olla pidempi. Hyvä ilme. Hyvät mittasuhteet. Hyvä kaula, ylälinja. Hyvä ridge. Tilava runko. Edestä hieman leveä. Kokoon sopiva raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Etuliikkeet leveähköt. Sivuliikkeessä hyvä askelpituus.

Kotiin palattua tehtiin vielä reipas iltalenkki ja pari tuntia pihatöitä. Polkkakin joutui olemaan ulkona, eikä päässyt makaamaan koirasohvalle sitkeästä oven edessä päivystämisestä huolimatta. Lopulta se luovutti ruinaamisen ja riehui piharallia Maissin kanssa.Sunnuntaina lenkkeiltiin ja käytiin treeniksellä tekemässä vähän rallytokoa. Rakensin radan ja yritin ensin Maissin kanssa. Ei vaan hermo kestänyt sitä sähellystä. Polkan kanssa toimi oikein mainiosti, se oli paljon reippaampi kuin viime maanantain ohjatuissa treeneissä. Oltiin vaihdettu nakit lihapulliin ja elukka oli nälkäinen, siinä varmaankin syy. Tehtiin neljäntoista kyltin rataa ja yritin opettaa koiraa siirtymään käskystä eteen istumaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Lopuksi Maissi pääsi juoksemaan kahden putken ja puomin muodostamaa agi-rataa ja oli ihan innoissaan. Polkan kanssa treenattiin omatoimista putkeen ja kepeille hakemista. Tosi hyvin meni sekin, apina oli oikein reippaana ja yhteistyöhaluisena.

Ei kommentteja: