4.10.2012

Hauenperkuu

Viilto vatsaan ja tutkimusta suorittamaan.
Tulin tiistaina töistä kotiin ja ihmettelin keittiön lattialle saakka ulottuvaa pienten muovikuulien ryöppyä. Koirien huoneen puolella ei näkynyt mitään tuhottua, mutta Polkka istui matolla pienen koiran mielistelevä ilme naamallaan. Sotkun aiheuttaja löytyi mattoon käärittynä - sehän oli Pokemonin kesälahjahauki!

Parempi tarkastelu osoitti, että hauelta oli poistettu yksi vatsaevä ja vedetty pienestä viillosta täytettä ulos. Kala näytti ihan siltä, kuin siinä olisi ollut mätiä ja lapamato. Pieni biologin alku pyöri ympärillä vähän hämmentyneenä.

Tässä on yksi syy, miksi koiralle kannattaisi ostaa vain koiranleluja. Niissä ei ole kaiken maailman muovikuulia sisällä... Onneksi Polkka ei syö mitään tuollaista, levittelee vaan ympäriinsä! Tehtiin siivoamisen jälkeen puolentoista tunnin metsälenkki sienestäen, ehkä koiralle oli päässyt kertymään vähän liikaa virtaa. Intoa riitti vielä lenkilläkin, meidän edestä lähti jänis ja Polkka veti oikein kunnon jänisjahdin. Onneksi oltiin umpimetsässä ja koira tulee kiireen vilkkaa takaisin ajojahdin kohteen hukattuaan.

Pieni toimenpide vain, älä suutu.

3 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Minusta kyllä tuntuu, että tuo hauki oli jo kuollut toimenpiteisiin ryhdyttäessä! Polkka vaan ajatteli tutkia sen kuolinsyytä paremmin ja löysi lapamadon. Mahdollisen tartuntavaaran vuoksi hauki käärittiin toimenpiteiden jälkeen mattoon, jossa polttohautauskin oli määrä suorittaa.

Saat olla kiitollinen, että Polkka selvitti syyn, ennen kuin tartunta oli levinnyt koko taloon! :))

PS. Tosi söpö biologin alku!

Tuija kirjoitti...

Perus-Polkka-ilme: Se en ollut minä, se oli tuollainen, kun tulin huoneeseen. :D

Riik kirjoitti...

Polkka kiittää Jennaa puolustuksesta, se meni kuulemma just noin!