18.7.2012

Mustikoita ja kantarellejä

Pussin puuttuessa sienestetään huppuun.

Polkka on ihan juoksumasiksessa. Se ei halua lähteä aamuisin lenkille, tekee vaan nopeasti pissat omaan pihaan ja jonottaa takaisin sisään omalle sohvalleen. Kummallista, koska normaalisti se ei edes halua pissata omaan pihaan. Iltapäivällä se onneksi haluaa lenkille, mutta ei ole mitenkään erityisen virtainen. Tänäänkin kaverilenkillä se vaan käveli menemään. Siis käveli, ei ravannut ja laukannut kuten normaalisti. Toivottavasti flegmaattinen olemus ei enteile valeraskautta, sillä minulla olisi vähän kisasuunnitelmia tulevalle syksylle...

Ollaakin lenkkeilty enimmäkseen ihan rauhassa omalla jengillä. Mitä sitä suotta hiillostamaan, kun ei kerran huvita? Eilen kerättiin mustikoita ja kantarellejä, tänään noita keltaisia herkkuja löytyi vielä lisää. Maalaisella ei ole koskaan kakkapussia taskussa, vaikka näin sienisesongin alkaessa siitä olisikin hyötyä. Onneksi sieniä voi kerätä takin huppuun, tosin silloin on toivottavaa (ja tänä kesänä harvinaista) ettei ala sataa vettä.


Nam nam mustikoita!

Polkka ja Maissi syövät mustikoita innoissaan. Tosin Maissin marjastushuomio herpaantuu aika nopeaan ja mielenkiinto siirtyy johonkin ihanan lahoon kantoon, minkä voi kaivaa säpäleiksi. Lopulta kantosilpun keskellä seisoo sottainen, mutta onnellinen koira. Kotiin päästyä maastomakkara haisee ihan sammalelle. On onni lenkittää koiria tällaisissa maastoissa, voi vaan haahuilla menemään omissa ajatuksissa mustikoita syöden ja sieniä keräten ja jengi liikuttaa ja aktivoi itse itsensä.


Hei ihan mieletön kaivuuhomma!

Kuvat on otettu puhelimella. Kameraa ei oikein näin epävakaisilla keleillä uskalla kanniskella mukana...

Musti&Mirrin nettikaupassa on muuten hyviä tarjouksia! Ostaisiko vihdoinkin BOT-manttelin agilitytreenejä varten? Entä Hurtan Cooling coat -viilennystakin? Sen saisi nyt puoleen hintaan. Tosin tänä kesänä ei koiraa ole juuri tarvinnut viilentää treeneissä.

1 kommentti:

Terhi, Dee ja pikku Jii kirjoitti...

juu, eipä ole tullut paljon viilennystakkeja pidettyä. Ehkä kerran olleet meillä päällä tänä kesänä.
Me käytiin viime vuonna aika paljon marjastamassa. Tosin Dexter vetää nopeammalla tahdilla marjoja suuhunsa, kun minä ehdin kerätä :) . Muistan myös erään vanhan kanttarellinkerääjän (vai olikohan ne lakkoja) kertoneen, että koira menee edellä ja syö kaikki mitä löytyy :) . Great.