8.7.2012

Maissi kymmenen vuotta!

Maissia hakemassa elokuussa 2002.

Maanmainio makkarakoira Maissi täytti tänään pyöreitä - nimittäin 10 vuotta! Merkkipäivän kunniaksi innostuin skannaamaan muutamia kuvia Maissin alkutaipaleelta. Kun kerran kaivoin albumit esille ja opettelin käyttämään tulostimen skanneria (ei ollut edes vaikeaa), tekisi mieli skannata enemmänkin kuvia mäykkyjen pentuajoilta ja jo edesmenneistä koiraystävistä.

Maissi oli suloinen, mutta rehellisesti sanottuna aika rasittava pentu. Loputtoman villi, aloitekykyinen eikä meinannut millään oppia sisäsiistiksi. Ehkä kerrostalon viidennessä kerroksessa asuminen ei varsinaisesti auttanut asiaa, mutta Maissilla ei ollut mitään tarvetta tehdä asioita ulos. Sisällä lämpimässä oli niin paljon mukavampi pissata... Kyllähän se sitten lopulta oppi, mutta ikää taisi olla melkein vuoden verran.

Kynsiä leikatessa Maissi huusi kuin hyeena ja ehti tuhota pentuaikana tietokoneen ja skannerin johdot, kaapin nupit, lukemattoman määrän yöpaitoja, päiväpeittoja ja muita tekstiilejä. Varmaan muutakin, mutta olen onnellisesti jo unohtanut.

Tänään Maissi on mitä mukavin ja hyväkäytöksisin mäyräkoira. Ei mikään koirapuistokoira, mutta tulee kyllä yleensä toimeen isommassakin lenkkiseurueessa. Tänä kesänä olen ajatellut ensimmäistä kertaa, että Makellakin alkaa jo olla ikää. Aamulla se nukkuisi mieluummin kuin tekisi kunnon lenkin ja kuumat kelit saavat sen aika väsyneeksi.


Aivan ensimmäisiä päiviä uudessa kodissa.


Ihan sama ilme jo pentuna!


Maissi ja valtavan suurelta näyttävä Papu.


Papu 4,5v. ja Maissi 2,5 kk.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Tuossa viimeisessä kuvassa Mummeli <3 näyttää ihan samalta kuin nytkin, hieman harmaantuneempi vain tänä päivänä. Makella vielä edessä loistava uimamaisterin tulevaisuus <3

-m- kirjoitti...

Voisiko näistä kuvista päätellä, että Maissin paapominen on harmaannuttanut Papun? :D

Mutta miten tuo pieni synttärisankarikoira voikin näyttää ihan pehmolelulta tuossa viimeisessä kuvassa! <3