6.7.2012

Kesäreissussa

Käytiin tällä viikolla perinteissä kesälomareissulla Keski-Suomessa. Ensin suunnattiin Liimattalaan minun mummoni luokse. Paikka on ihan kesäparatiisi, varsinkin koirille. Vanhassa maalaistalon pihapiirissä riittää tutkittavaa ja pihasta löytyy uimalampi. Aivan lähellä metsätien varressa on myös pieni järvi, jos lammessa uiminen alkaa kyllästyttää.

Ja kyllähän koirat uivatkin! Maissi aloitti aamunsa uimakierroksella pihalammikossa. Jatkoi aamuruoan ja parin tunnin pakollisen levon jälkeen uimista lammessa, lenkin yhteydessä järvessä, josta pihaan tultua siirtyi sujuvasti takaisin lampeen. Olisikohan maastonakki uinut päivän aikana yhteensä kolme tai neljä tuntia? Polkkakin tykkäsi uida, etenkin matalarantaisessa järvessä. Punainen paholainen sai hirveitä keppihepuleita ja hyppäsi laiturilta kepin perään!

Lammessa uimaravun kanssa.


Make suuntaa kohti ulappaa.


Ei mikään pikkytyttöjen keppi!





Matka jatkui Mummolasta vanhempieni luokse Säynätsaloon. Hertta-airis oli aikuistunut kovasti, kokenut ensimmäiset juoksun ja trimmattu aikuisen koiran näköiseksi. Kymmenkuinen pentu oli melkoisen villi, sillä meni paketti ihan sekaisin kun kotiin ilmestyi kolme potentiaalista leikkikaveria.

Polkka riehui Hertan kanssa ulkona, mutta sisällä Hyvin Aikuinen Koira halusi vain levätä omassa rauhassa. Aavistuksen epäsosiaalisena tunnettu Make Makkara osoitti hienoa itsehillintää ja tyytyi vain kevyesti näyttelemään hampaita verta kuonostaan kerjänneelle Hertalle. Olin huomaavinani, että Maissi meni väliin kun Hertta yritti saada Papua leikkimään. Voisiko koira suojella höppänää mummokaveriaan?


Hertan luona kylässä.

Ei kommentteja: