12.7.2011

Sateen jälkeen


Lauantai-illan sinnikäs sade meinasi vesittää meidän suunnitelmat saunomisesta ja uimisesta Viralassa. Lopulta lähdettiin matkaan sateesta huolimatta ja ilta kirkastui tosi kauniiksi. Aluksi koirat uivat sateessa. Maissia eivät moiset pikkuseikat haittaa ja Polkkakin valitsi uimisen ja riehumisen kuistilla murjottamisen sijaan. Papua huono keli sen sijaan vähän ärsytti.

Hei tulisit jo pois sieltä!

Koirien ulkoiltua oli aika laittaa ne autoon odottamaan ihmisten saunomisen ajaksi. Helpommin sanottu kuin tehty - Maissi ei tullut vedestä houkuttelemalla eikä käskemällä. Edes perinteinen kotiinlähtöhuijaus ei toiminut. Eipä siinä muuta kuin bikinit päälle ja uimaan. Kun uin Maissia kohti, sen silmät laajenivat valtaviksi ja kurkusta kuului hätääntynyt vinkuna "apua apua, minut viedään väkisin järvestä". Tässäpä syy siihen, ettei Maissi ui millä tahansa rannalla. Epäilen, että tämän koiran voisi karkuuttaa uimalla.

Koirat juoksivat hepulin vallassa pitkin ja poikin vielä saunan jälkeen. Pitkästä aikaa viilennyt sää sai ne riehaantumaan oikein kunnolla. Kotiin päästyä koirahuoneen täytti kuorsaus ja ehkä vähän myös märän koiran haju.

Uimisesta viis, mutta anna karkki!

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Mummeli on niin <3