14.7.2011

Maissin yllättävä mielenmuutos

Siinä sitä juostaan ilman rähinöitä!

Koska Maissi on kaikkien suureksi yllätykseksi suhtautunut koko kesän vieraisiin koiriin ystävällisesti, päätettiin lähteä lenkille Mörkö-bulldogin kanssa. Polkan hyvä ystävä Mörkö on nimittäin Maken ehdoton inhokki. Ensimmäisestä tapaamisesta saakka Make on halunnut vain antaa hammasta hyväntahtoiselle Mörkölle. En tiedä onko se bulldogista lähtevä rohina vai mikä, mutta jo Mörkön naama saa Maissin raivon partaalle.

Poksu spurttaa onnellisena ystävien kanssa.

Taktiikaksi päätettiin sellainen, että Maissi on alusta saakka irti (se on kaikista raivokkain kytkettynä) ja Mörkö remmissä ihan turvallisuussyistä. Maissi kävi muutaman kerran Mörkön vieressä rähähtämässä, meni siihen aivan tahallaan. Kielsin ja käskin sen siirtymään muualle. Muutaman hetken kuluttua Maissi ei enää välittänyt koko bulldogista, vaan juoksi ja puuhaili omiaan. Uskomatonta, pystyikö tämä käymään näin helposti?

Näin kasassa ja ihan ilman rähäkkää!

Kun meno näytti rauhalliselta, päästettiin Mörkökin irti. Kolmikko juoksi metsäautotietä aivan sovussa. Maissi väisti itse Mörköä, eikä Mörkö ollut siitä edes kiinnostunut. Uros on leikattu viime keväänä ja narttujen kanssa sikailu on päättynyt sen siliän tien! Kun Mörkö ei ollut kiinnostunut Maissista, ei Maissikaan kokenut tarvetta puolustautua hampaat irvessä. Ja vapaana metsässä on aina tilaa väistää toista. Lenkki sujui muutaman alussa kuullun murahduksen jälkeen aivan sovussa.

Olisihan se tosi kivaa, että Maissi pystyisi tulemaan toimeen edes muutamien vieraiden koirien kanssa. Nyt se joutuu aina jäämään kotiin kimppalenkkien ajaksi ja se on tosi tylsää, koska sporttinen mäykky tykkää pitkistä metsälenkeistä. Jos se on vaan vanhemmiten unohtanut vihaavansa vieraita koiria?


Lenkkijengi. Maissin ilme on aavistuksen pelottava.

Ei kommentteja: