23.1.2011

Voihan lumi!


Me ollaan ihan kyllästyneitä talveen! Lunta on mahdottoman paljon, kaikki lenkkipolut ovat hautautuneet lumen alle ja sitä valkoista kakkaa saa kolata ja lapioida kaiket illat! Polkan korvien kärjet eivät tykkää pakkasesta, vaan aukeavat ja menevät sitten ruvelle. Ollaan rasvailtu niitä vaseliinilla ja viritelty erilaisia laastarisysteemejä, mutta ei siitä ole ollut juurikaan apua. Ja nenäkin on mennyt reppanalla ihan vaaleaksi. Me kaivataan lämpöä ja aurinkoa!

Viikonlopun lenkkeily oli vähän haasteellista. Lauantaina testattiin jäällä meneviä moottorikelkan uria. Kiitos lähiviikkojen lauhan sään, jäällä oli vettä ja upposin pahimmillaan puoleen pohkeeseen asti jääkylmään veteen. Sinnillä vedettiin melkein kaksi tuntia. Tänään käytiin metsässä hiekkakuoppien lähellä. Tammikuun alussa tallustettu polku oli tuiskunnut umpeen ja lunta oli melkein polveen asti. Ihmettelen vieläkin, miten Maissi veti koko lenkin yhtään valittamatta. On siinä sinnikäs tappijalka! Tultiin lenkiltä ja kauppareissulta kotiin neljän maissa ja koirat painelivat nukkumaan. Heräsivät kuudelta syömään ja nukkuivat nukkumaanmenoon saakka. Että käy se hangessa rämpiminen varmaan niidenkin voimille.

1 kommentti:

-m- kirjoitti...

Voi, miten ihana kuva taas! Toinen on ihan, että "ei haittais jos pääsis lämpimään", ja toinen muuten vaan väijyy taustalla. <3