17.1.2011

Mummotarkastus

Papu kävi tänään Vethausissa terveystarkastuksessa. Tai siis mummotarkastuksessa, kuten sille ajan varasin. Vastaanotossa naurettiin, että yleensä tehdään pentutarkastuksia. Eivätkö muka mummokoirat ole tarkastuksen arvoisia, kysyn? Kaikki meni hienosti ja mummo jaksoi käyttäytyä, vaikka olikin joutunut paastoamaan 12 tuntia verikoetta varten. Näin mummosta sanottiin:

"Papu tuotiin eläinlääkäriin terveystarkastukseen. Papu vaikuttaa ikäisekseen erittäin hyväkuntoiselta. Hammaskiveä on kertynyt kohtalaisesti, mutta muuten hampaat ja ikenet vaikuttavat terveiltä. Suosittelen hammaskiven poistoa lähiaikoina. Oikeassa lavassa on ihonalaiskudoksessa pieni uudismuodostelma. Tämä ei ainakaan tällä hetkellä vaadi toimenpiteitä.

Papulla on sydämessä sivuääni. Tämä johtuu todennäköisesti iän tuomasta läppärappeumasta. Lääkitystarvetta ei ainakaan vielä ole. Hammaskiven poiston yhteydessä otetaan rintaonteloröntgenkuva, tästä arvioidaan sydämen kokoa ja mahdollista nesteen kertymistä keuhkoihin. Papusta otettiin verinäyte, josta tutkitaan sisäelinten kunto".

Pienen verenkuvan tulokset soitettiin myöhemmin, eikä niissä ollut mitään normaalista poikkeavaa. Hieno juttu! Hammaskiven poistoon siis lähiaikoina ja muuten aletaan valmistautua helmikuussa koittaviin 13-vuotissynttäreihin.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

kyllä Tamikin (rest in peace) kävi mummotarkastuksissa säännöllisesti viimeisinä vuosina. Antaahan se mielenrauhan, että kaikki suurin piirtein hyvin, vaikka rouva kyllä lähti sitten saappaat jalassa ;(

Riik kirjoitti...

Niin, eihän sitä koskaan voi tietää mummokoiran voinnin muuttumisesta. Kyllä meilläkin molemmat enkelikoirat ovat lähteneet nopealla tahdilla. Mutta kuten sanoit, antaa tuo nyt ainakin itselle vähän mielenrauhaa :)

Mummeli on muuten ollut suorastaan villi koko viikon. Ehkä se säikähti lääkärireissua ja reipastui ettei joudu heti uudelleen :D