17.1.2013

Terveisiä Vietnamista: phu quocinkoira

Sain mielenkiintoisia terveisiä maailman ympäri reissaavilta ystäviltäni Mikolta ja Hannalta. Nämä onnekkaat viettävät tammikuutansa Vietnamin rannoilla ja olivat bonganneet ympäristöstään lukuisia Polkan näköisiä koiria.

Rotu on kuulemma phu quocinkoira, rhodesiankoiran ja thai ridgebackin lisäksi ainoa harjaselkäinen koirarotu. Wikipedian artikkelin mukaan puhdasrotuisia koiria on vaikea löytää, sillä suurin osa koirapopulaatiosta on erilaisia sekoituksia. Näitä ei ole Suomessa vielä ensimmäistäkään.

Lisätietoa ja muutamia kuvia löytyy tästä. Kiipeämiskuvasta päätellen rhode ei edes ole mikään hyvä aituri verrattuna tähän toiseen harjaselkään! Alemmissa kuvissa koirat ovatkin sitten järeissä ketjuissa... Koira mainitaan hyväksi metsästäjäksi ja että se tappaa jopa käärmeet.

Vietnamilainen ridge-selkä näyttää rhodesiankoiraa pienemmältä, kevyemmältä ja pystykorvaiselta. Mutta on siinä muuten jotakin samaa! Olisipa mielenkiintoista matkustaa paikan päälle katsomaan koiria (ja tietty muutenkin!).

kuva: Mikko Peltoniemi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wikipedian musta koira oli tosi tyylikäs, tämä Mikon kuvaama hiekanvärinen vähän kuluneen näköinen mutta aika suloinen kuitenkin.
Aika paljon kevyempi kuin Rhode, ainakin jos vertaa meidän "possu"Leoon. Cecilia

Riik kirjoitti...

Katsoin ihan samaa, että musta koira näytti paremmalta. Ainakin Thaimaassa ja Indonesiassa nuo rannoilla pyörivät koirat oli aika kulahtaneen näköisiä, kai ne tappelevat sen verran että näyttävät nuhjuisilta...