7.1.2013

Pitkästä aikaa treeniä

Rallytoko on hauskaa!
Käytiin lauantaina treenaamassa Feanor´s A-pentujen, Ego-veljen ja Ninan koirien kanssa Tuusulassa Avoimen luokan ihanan lämpimässä hallissa. Hyvä halli muuten, mutta en käsitä miten siellä voisi tehdä agilityä. Pieni kuin mikä ja lattiassa liukas messumatto. Me tehtiin rallytokoa ja siihen tila oli oikein hyvä. Ja sekin oli hyvä, että treenattiin pitkästä aikaa jotakin. Polkka on ollut noin kahden viikon joululomalla (kerran tosin käytiin vetäisemässä omatoiminen agi-treeni, mutta noin niin kuin muuten) ja lähinnä vain juossut metsässä ja nukkunut takan edessä.

Rallytokoon meitä huomattavasti enemmän perehtynyt Päivi oli suunnitellut radan, joka osoittautui juuri sopivan haastavaksi. Polkan kaltainen "oikeastaan agility-koira" lähtee kivasti näpistä kun radalta löytyy hyppy ja putki, jotka pitäisi suorittaa vapaana seuraten tokomaisten liikkeiden yhteydessä. Eniten haasteita meille tuotti kuitenkin houkutus, jossa koiran piti kiertää kahdeksikko kartioiden välistä pujotellen ja kartioiden molemmilla puolilla oli herkkurasiat. Ei tarvitse olla ennustajaeukko todetakseen, että Pokemoni ryysäsi penkomaan rasioita (mutta niissäpä oli kannet päällä, haha). Pienen palautekeskustelun jälkeen radan suorittaminen saatiin jatkumaan normaalisti.

Maahan, kierrä koiran ympäri.
Oli tosi hauska seurata pentujen treeniä. Ne olivat kaikki nuoriksi koiriksi taitavia ja keskittyivät hyvin tekemään töitä. En myöskään voinut olla ajattelematta, että rallytoko on aivan omiaan rhodesiankoirille. Rhodet nyt vaan kaipaavat harrastamiseen enemmän vauhtia kuin pilkun tarkkaa viilaamista. Kyllä rallystäkin ne omat haasteet löytyvät, ei muuta kuin kokeilmaan kaikki sitä epäilevät. Tosin meidän tapauksessa suurin haaste lienee ohjaaja, jolla on vaikeuksia lukea ja tulkita kylttejä ja esimerkiksi suorittaa niitä oikealta puolelta. Minusta rallyn säännöt eivät ole loogiset, ei sinne päinkään!

Koira eteen, vasemmalta sivulle istu.
Polkka oli tosi iloinen päästessään hommiin pitkästä aikaa ja saatiin oman suorituksen jälkeen tuomio kisavalmiudesta. Niinpä, kai tästä voisi kisaamaankin suoriutua. Polkka-paran ohjaaja on vaan käymässä vatsansa kanssa niin kankeaksi, ettei kohta taivu enää edes rallyradan rakentamiseen. Kyllä, olen erittäin raskaana ja näkyy se treenikuvissakin. Tästä pentu-uutisesta johtuen meidän agilitykin on ollut syksyn ajan lähes tauolla. Olisi epäreilua viedä koira kisoihin, kun itse hyytyy maalisuoran alkuun puuskuttamaan. Kyllä me vielä ehditään kisaamaan, hoidetaan vaan pentuhommat ensin alta pois!

Kiitos treeniseurasta Päiville ja muille asian osaisille. Mainiot treenit ja ihan parhaita nyt-lähtee-näpistä -hetkiä afrikkalaisten kanssa.

Pujottelu.

Tunneli ja sen jälkeen koira omalle paikalleen vasemmalle sivulle.
Kuvat: Terhi Lehto ja Johanna Duarte.

2 kommenttia:

Terhi, Dee ja Jii kirjoitti...

Onneksi olkoon tulevasta pennusta :)

Riik kirjoitti...

Kiitos Terhi :)