6.11.2012

Matkalla Italiassa

Viinitiluksia Barolon kylässä Piemontessa.
 Tehtiin Pasin kanssa viiden päivän mittainen syyslomanen eli road trip Italiassa. Eihän noin lyhyessä ajassa paljon ehdi, mutta jotain kuitenkin! Lennettiin Milanoon, vuokrattiin kentältä auto ja suunnattiin Geneveen. Minun ajohalukkuuttani tietäville vahvistukseksi, että en todellakaan istunut auton rattiin. Liikenne oli aivan kaoottista ja meidän vuokra-autoa lukuun ottamatta suurin osa autoista rutussa. Vähän kuumotti lähteä uuden karhealla autolla liikenteen sekaan, mutta kuin ihmeen kaupalla auto myös palautui naarmuitta. Meille tarjottiin ensin Berlingoa ja Picassoa, mutta päätettiin ettei ajeta lomalla koira-autolla ja valittiin ns. normaali menopeli. Ihan hyvä niin, Berlingon parkkeeraaminen olisikin ollut aika mielenkiintoista...

Majoituttiin Genevessä (pisteet Grand Hotel Savoia:lle, ei voi kuin suositella!) ja tehtiin sieltä käsin päiväretkiä. Piemonten seutu oli tosi kaunista viinitiloineen ja kukkuloineen. Käytiin visiitillä myös Barolon kylässä, joka on tunnettu punaviineistään. Toisena päivänä suunnattiin rannikolle kohti Portofinon pikkukylää. Nyt sää oli syksyinen, mutta kesällä siellä on varmasti hyvä meininki.

Koirat olivat reissun ajan Jannen ja Marjon hoidossa täällä meillä. Kaikki oli mennyt oikein hyvin. Onhan se helpottavaa jättää koirat kotiin, eikä kuljettaa niitä ympäriinsä hoitoon. Tai vaikka jonnekin koirahoitolaan. Miten äidin kullat muka sellaisessa pärjäisivät?

Maisemia Portofinon kylästä rannikolta.


                                          Erilaisia reissun varrella bongattuja koirakylttejä:Varsinkin Genovan kaupunkikuvassa näkyi paljon koiria ja eurooppalaiseen tapaan suurin osa juoksi vapaana. Paljon oli pieniä koiria ja monirotuisia, mutta jonkin verran myös suurempia otuksia. Hassua oli se, että varsinkin illalla suuri osa koirista oli puettu. Meikäläisittäin keli vastasi ehkä elokuuta, mutta toisaalta kai se +10 asteen ilta tuntuu kesän jälkeen viileältä?

Koirilla näkyi uskomattoman paljon suomalaisen Hurtan tarvikkeita! Useammalla vastaantulijalla oli Hurtan kaulapanta tai valjaat. Sateisena päivänä taas useampi koira oli puettu kotoiseen Hurtan sadehaalariin. Mitään eläinkauppaa ei matkan varrelle osunut, olisipa ollut hauska päästä tutustumaan niiden valikoimaan.


Katutaidetta ja koiran collegepuku.

Katusoittajan koira.

Kävelyllä pienen taluttajan kanssa.

Bernhardilaisen pentu.

Utelias mäykkynen.

Viinikellarin koira Barolossa.
Kotiin lähtiessä Milanossa oli +20 ja aurinkoa. Kotona Pekolassa puolestaan +1 ja räntäsadetta. Silti oli ihana palata kotiin ja saada koiralaumalta ilahtunut vastaanotto. Tervetulohepuleiden jälkeen jengi vetäytyi tyytyväisenä nukkumaan - kaikki oli kuten aina ennenkin.

1 kommentti:

saarah kirjoitti...

ihania kuvia!