21.11.2012

Autohäkki - vihdoinkin!

Nyt kelpaa matkustaa!
Pitkällisen miettimisen ja suunnittelun jälkeen minun autossani on kunnollinen koirankuljetushäkki! Kyllähän tätä pähkäiltiinkin koko se aika kun Caddy on minulla ollut, eli noin puolitoista vuotta. Haluamani koko takaluukun täyttävä irrallisella väliseinällä varustettu häkki olisi maksanut teetettynä noin 700 euroa, vähän enemmän kuin budjetti salli. Niinpä apuun riensi ihana appiukko, jolla oli taitoa tehdä häkki itse! Ja hyvä siitä tulikin, oikein hyvä.

Koirilla on molemmilla saman kokoiset puoliskot (enhän tiedä, kuljetanko tulevaisuudessa kahta isoa koiraa), mutta väliseinän saa tarvittaessa irti. Kun Polkka on mukana yksin, se saa käyttää koko tilaa. Maissin lähtiessä mukaan tila laitetaan puoliksi. Häkin avulla voin myös pitää takaluukkua auki kesällä treenatessa. Pelkän koiraverkon kanssa luukkua joutui pitämään kiinni, mikä vaikeutti ilman kiertämistä autossa. Sitä paitsi häkki tuo turvallisuutta - koirat eivät pääse juoksemaan mahdollisessa kolaritilanteessa pitkin motaria jos takaluukku vääntyy ja aukeaa.


En tiedä, mitä häkin tarvikkeet tulivat yhteensä maksamaan, sitä minulle ei suostuttu kertomaan. Olisin tietenkin ollut valmis korvaamaan materiaalit ja rakentamiseen kuluneen vaivan. Onneksi olin jotenkin osannut ennakoida tilanteen ja ostaa pullon hyvää konjakkia. Muuten olisi hävettänyt vielä enemmän olla noutamassa täydellistä koirankuljetusvälinettä.

Polkan kunniaksi häkissä on kaksi kunnollista salpaa, sieltä ei voi murtautua ulos. Lähestyvän talven vuoksi molemmat koirat saivat persauksensa alle eristeeksi palan finnfoamia, teddyalustan ja fleecepeiton. Jos tällä varustuksella ei kelpaa taittaa matkaa, niin ei sitten millään! Häkin päälle jäi vielä pieni tila mahdollisia matkatavaroita varten.

5 kommenttia:

Nelli kirjoitti...

Vau miten hieno häkki! Miten joku osaa. :-D

Päivi kirjoitti...

Kyllä Pokemonin nyt kelpaa. :)

Nelli kirjoitti...

http://dandielmo.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html Haaste!

Sarianne kirjoitti...

Hieno häkki! :)

Riik kirjoitti...

Kiitos kehuista, häkki on kyllä oikein hyvä! Ja kiitos myös Nellille blogihaasteesta :). Me ollaan vähän huonoja näissä, mutta yritetään ryhdistäytyä!