4.6.2012

Kaivuuhommia

Hetkinen, mitä siellä tapahtuu?

Meille kaivettiin lauantaina salaojat ja pihan uusi ajoväylä. Piharakennuksen laitamilta kaivettiin samalla maata pois, liika maakerros on nimittäin mädättänyt rakennuksen alimmat laudat. Loppuviikosta vaihdettiin alakertaan uudet ikkunat (kuvassa). Käynnissä on siis toinen täysipainoinen raksakesä...

Lauantain sää oli ihan hirveä, vettä satoi vaakasuorassa melkein koko päivän. Pihalla tehtiin töitä 14 tuntia. Olin voittaja, minun vastuullani oli porukan muonitus. Lämmitin takkaa villasukat jalassa ja kokkasin ja leivoin raparperikakkua.


Tunnelmia ulkoa...


... ja sisältä.

Vanhempani saapuivat illalla kylään Hertta-airis mukanaan. Onnistuttiin tekemään tunnin metsälenkki kastumatta, mikä suoritus lauantain säätä ajatellen! Koirat juoksivat riemuissaan hiekkakuopalla ja metsässä. Polkan ja Hertan leikit menivät hyvin yksiin, vaikka nopeudessa kahdeksan kuukauden ikäinen airispentu häviääkin juoksuhullulle afrikkalaiselle.

Koirilla meni ulkona tosi hyvin, mutta sisällä Hertan häröily kävi Polkan ja Maissin hermoon. Onni on koiraportti, jengiä pystyy jakamaan eri puolille taloa. Tuija ja Milka pyörähtivät illalla hakemassa muutaman chilintaimen. Polkka ja Hertta olivat ehkä väsähtäneitä lenkistä, mitään kunnon piharallia ei saatu aikaan.

Sunnuntaina uudistettiin pihan suurin kukkapenkki. Säästettävät kasvit ylös, rikkaruohot pois, kaikki multa pois, alle suodatinkangas, sitten multa, hiekka ja lannoite kukkapenkkiin ja lopuksi kasvien istuttaminen. Oli muuten kohtuullisen työläs projekti ja homma jatkuu vielä tällä viikolla. Jos tällä ei päästä rikkaruohoista, niin ei sitten millään! Käytiin illalla vielä lenkillä Suvin ja koirien kanssa, ihan melkein kastumatta.

Ei kommentteja: