18.5.2012

Perjantai-agilityt

Häntä suorana radalle.

Mitä sitä muuta vapaapäivänä tekisi, kuin treenaisi koiraa? Käytiin Suvin kanssa Riman hallilla ottamassa pätevä ratapätkä perjantain kunniaksi. Afrikkalaiset olivat uskomattoman riehakkaalla tuulella, sekä Polkka että Dara painelivat radalla häntä suorana. Keli, planeettojen liikkeet ja kaikki muu afrikkalaisten työmotivaatioon vaikuttava oli siis kunnossa.

Ohjaaja näyttää aina yhtä fiksulta.

Suvin suunnittelemaan rataan oli upotettu kolme valssia vaativa neljän esteen sarja. Ja se oli aivan saakelin vaikea! Tästä syystä en ole ikinä harrastanut aerobiciä - en vaan pysty tekemään molemmilla käsillä ja jaloilla eri asiaa samaan aikaan. Toinen käsi työntää koiran esteen yli, toinen vetää sen takaisin ja samaan aikaan pitäisi askeltaa sivulle ja peruuttaa.

Harjoitus kuvasi hyvin sitä, mistä agilityssä on kysymys. Ylimalkaisesti ohjatessa koira ei edes hyppää aidan yli. Väärällä tekniikalla ohjatessa se ei saa vinkkiä siitä, minne rata jatkuu hypyn jälkeen ja hyppää liian pitkälle. Oikein ohjatessa koira tietää jo hyppyyn lähtiessä, minne matka jatkuu seuraavaksi ja hyppää lyhyesti sekä kaartaa esteeltä oikeaan suuntaan.

Videokamera on kiduttava, mutta tehokas oppimistyökalu. Video valssisäädöstä löytyy tästä.

Ja mitenkähän niiden käsien piti olla?

Pyysin Polkan istumaan paikalleen kesken treenin, kun kuivaharjoittelin oikeaa käsien liikettä ja askelkuviota. Siinä se istui keskellä rataa ja riiputti päätään surkeana. "Mun ohjaaja on ihan perseestä" se ajatteli. Ihan varmasti! "Minä haluaisin tehdä hommia, mutta tuo dorka ei edes tiedä mihin suuntaan minua ohjaisi".


Palkka kontaktilta.

Treenin jälkeen käytiin vielä metsälenkillä. Sateli ihan vähän vettä, mutta ilma oli ihanan alkukesän raikas. Ja onnistuttiin bongaamaan kylmänkukkia. Hieno päivä!

Kepeillä mentiin niin lujaa, että kylkinahat olivat rullalla :D

Suville taas kerran isot kiitokset hyvästä treenistä (ja kuvista plus videosta)! Ehkä ne ohjauskuviot vielä joskus iskostuvat tähänkin kalloon...

Kaikki kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Plaah, olisi ollut niin kiva päästä mukaan! No, nyt mulla on kesäkukkia piha pullollaan, ehkä sekin on ihan hyvä :) Harmi ettei tokoilu sujunut, mutta onneksi aksarintamalla näyttää paremmalta!

Riik kirjoitti...

Kukat on aina hyvä! Ensi kerralla kysytään sua ajoissa mukaan, nää treenit tuntuu vaan aina tulevan aika nopealla aikataululla.

Aksarintamalla näyttää tosiaan ihan hyvältä :). Tosin kesä ja lämpimät kelit tulevat aivan varmasti verottamaan intoa ja vauhtia...