9.5.2012

Ihana, ihana kevät!

Tiimi pellolla.

Ollaan lenkkeilty viime viikkoina pelloilla. Kävelymatkan päästä löytyy kivasti niittyä ja peltoa turvallisesti metsän keskeltä. Kuten kuvasta näkyy, Polkka on saanut kaulaansa tavallisen pannan nimilaatalla plus puhelinnumerolla varustettuna. Riistan hajut ja etenkin näköhavainnot houkuttavat koiraa niin paljon, että tietynlainen varotoimenpide on hyvästä... Tosin hajun perään lähdettyään Polkka kyllä palaa takaisin aivan yhtä nopeasti kuin alun perin reissulle lähtikin.

Mietin eilen lenkillä, että kaikkien maallemuutosta aiheutuneiden kustannusten (esimerkiksi kaksi autoa kahden ihmisen taloudessa on aivan järjetöntä ja kallista ja talvet ovat aika ankeita) jälkeen ollaan kuitenkin selkeästi plussan puolella. Oma talo ja piha, ei liikenteen meteliä ja kunnolliset lenkkimaastot. Lähiössä ja kaupungissa asuneena sellaista osaa arvostaa.


Makkaran kevätpotretti.

Kuten myös Pokemonin.

Polkalla ja Maissilla on selkeä peltolenkkikaava. Ensin juostaan kaasu pohjassa niin kauan, kunnes tulee hiki. Seuraavaksi mennään peltojen välissä oleviin ojiin vilvoittautumaan ja hyvällä tuurilla ajamaan jokunen sorsa ilmaan. Lopuksi kaivetaan ojan reunasta myyriä, kun ollaan ensin saatu tassut ja Maissilla mahanalus sopivasti kasteltua. Tämän jälkeen etsitään vielä peurankakkakasoja, joissa Maissi kieriskelee ja Polkka ahmii. Puolentoista tunnin jälkeen orkesteri on valmista kauraa kävelemään kotiin syömään ja torkkumaan.

Joku voisi ehkä kauhistua tästä sotkun määrästä, mutta yritän olla positiivinen: meillä on hyvä linjasto koirien huuhtelemista varten. Polkka ehtii oikeastaan aina kuivua lenkin aikana ihan siistiksi, mutta Maissin tukkaan tarttuu savista maata ja muuta roskaa. Ja oikeastaan tällä lenkkikaavalla pääsee itse aika helpolla - eilenkin istuin puolisen tuntia ojan reunalla nauttimassa auringosta ja seuraamalla tyyppien myyränkaivuuta.


Myyrä, missä olet?

Melkein puhdasta vettä...


Polkka kahlaa vähän sivistyneemmin.

Koivut ovat hiirenkorvalla!

Näillä metsäpoluilla on onni lenkkeillä.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Onnenpisara -blogissani on sulle Riikkis haaste jos haluat sen vastaanottaa (vaikkei olekaan aiheeseen liittyvää...) :).

Riik kirjoitti...

Katsohan vain! Edellinenkin haaste (terkkuja Suville!) odottaa vielä toteuttamista, mutta laitetaan jonon jatkoksi :)

Sanna kirjoitti...

Maissi näyttää ihan majavalta tuossa pulikointikuvassa, ja mikä suojaväri!

(hups, mullakin on Suvin haaste vielä pureksimatta.)