5.10.2011

Vähän erilainen koiralenkki

Shandy on kaunis ja Polkka epäileväinen.

Olen haaveillut vuosikaudet koiran lenkittämisestä ratsain. Tänään se sitten toteutui, kun Ellen tarjosi ystävällisesti ihanaa Shandy-ponia maastolenkille. Polkka pyöri tallissa kuin kokeneempikin tallikoira, mutta liikkuvien hevosten kanssa kulkeminen vaatii vielä totuttelua. Ilmeisesti koira hämääntyi siitä, että minä kiipesin Shandyn selkään ja pyöri hämmentyneenä meidän ympärillä.

Välillä Polkka jopa seisoi liikkuvan ponin edessä, eikä älynnyt väistää. Yritin hätistellä sitä raipalla vähän kauemmaksi (ihan ystävällisesti siis), mutta Polkka katsoi parhaaksi varmistaa mutsin turvallisuus palloilemalla ihan ponin vieressä. Muutamat spurtit se sentään malttoi vetää seurueeseen kuuluneen Leo-rhoden kanssa. Russelit Lilo ja Stitch painelivat ihan omaa reittiään.

Hevoset olivat tottuneita koiriin, joten Polkan kiehnäämisestä ei ollut mitään haittaa. Käveltiin kierros syksyisten peltojen ja metsän keskellä. Ensi kerralla sitten vähän reippaammin, kun Ellenin ratsu on saanut jalkansa kuntoon. Tosin kävelymaasto on varmasti paras tapa totuttaa koiraa kulkemaan hevosten mukana.

Hassua muuten, sen jälkeen kun laskeuduin alas Shandyn selästä, ei Polkka yhtäkkiä halunnutkaan olla kaviokkaan kanssa missään tekemisissä. Pienessä päässä kävi varmaan hullu mietintä siitä, mitä oikein tapahtui. Mutsi, poni ja sitten yhtäkkiä ne ovatkin yhtä samaa olentoa.

Hei se seuraa mua!

1 kommentti:

Ellen kirjoitti...

Voi Polkkaa, näyttää just niin piiskatulta, kun se näytti todellisuudessakin :D. Toivotaan, että se ens kerralla ei olis enään niin hämillään!