12.10.2011

Pitkä viikonloppu Amsterdamissa

Mutta sehän on rhode!

Paettiin remonttikaaosta neljäksi päiväksi Amsterdamiin. Voi miten pieni pako arjesta olikin mahtavaa! Pitkiä yöunia, hyvää ruokaa, iltapäiväteetä ja suklaakakkua ja päämäärätöntä vaeltelua kaupungilla. Amsterdam oli kaunis, mutta sateinen ja kylmä. Sain talveenvarautumisvimman ja ostin toppatakin, paljon teetä ja valtavia amarylliksen sipuleita. Mitään koiratarvikkeita ei taaskaan löytynyt. Miksi en koskaan löydä reissuillani mitään ihania koiraputiikkeja?

Mäykyt mainostavat sukkahousuja.

Koiria näkyi aika paljon, vaikka surkean sään vuoksi emme käyneet puistoissa. Vondelpark olisi kuulemma ainakin ollut näkemisen arvoinen. Ilmeisesti koirat olivat tervetulleita myös kahviloihin, ainakin pikkukoiria tuli ulos päiväkahvilta. Omasta apinalaumasta Papu olisi täydellistä kahvilaseuraa ja Maissikin ehkä menisi, mutta Polkka yrittäisi varmasti varastaa oman ja muiden pöytien syötävät ja aiheuttaisi yleistä pahennusta. Ehkä meidän onkin parasta kahvitella vain omassa pihassa?

Koirabaari.

Kauniita (mutta luisevia?) hevosia.

Baarikissa lähtee ostoskeskukseen.

Erikoisimmat kaupunkieläimet olivat kuitenkin baarikissoja! Kyllä, miltei jokaisella kuppilalla oli oma kissa. Katit hengailivat ympäri kahviloita ja baareja. Istuskelivat tuoleilla tai omalla pedillään. Ja kävelivät omistajan elkein ympäriinsä. Mikä lie kissojen tarkoitus, toimia hiirenloukkuina vai ihan vaan pitää asiakkaille seuraa? Hauska juttu joka tapauksessa ja kissatkin olivat hyvin hoidettuja ja tyytyväisiä.

Tällä baarikissalla on peti pöydän alla.

5 kommenttia:

Ellen kirjoitti...

Haha baarikissa, loistavaa! Voi jos Suomesssakin sais olla koirat kahviloissa, mulle on aina ruvettu kiljumaan "Eviran määräyksistä blaablaa koirat kiellettyjä blaablaa", jos oon yrittäny Lilon kanssa Helsingissä johonkin kahvilaan...

Tuija kirjoitti...

Suomessa taitaa olla vain baarikärpäsiä :D mutta näen jo kuinka Mummeli istuu kahvilassa ja siemailee iltapäiväteetään ja asiaan kuuluvaa keksiä <3

Bemary kirjoitti...

Että muualla osataankin elää, eikä vaan nipoteta aina kaikesta turhanpäiväisestä... Vaikken ookaan usein kahviloissa käyvää tyyppiä, niin suuntaisin aivan taatusti tommoseen eläinkahvilaan - koiran kanssa tai ilman - sellaisen ohi kulkiessani, jos täällä Suomessakin semmosia ois. :)

Terhi, Dee ja Jetro kirjoitti...

Me löydettiin kerran Malesiassa(?) eläinkauppa. Oli kyllä ihan hirvittävä, kun koiria pidettiin pienissä häkeissä ja lasin takana kuin meillä kaneja tai rottia. Häkkiin ei missään nimessä saanut laitta sormea, sillä koira voi purra (ja kyseessä siis oli 3-5 kk pennelit)... surkealta näytti, olisi tehnyt mieli ostaa jokainen ittelle.

Riik kirjoitti...

No joo, Aasiassa eläinkaupat ovat juuri tuollaisia! En tiedä onko epäreilua niputtaa koko maanosa saman kategorian alle, mutta ainakin omien kokemusten mukaan homma menee juuri noin. Tosin Jenkeissä taitaa olla sama homma, pennut tulevat eläinkauppoihin pentutehtaista ja säilytetään akvaarion näköisissä kopeissa.

On meillä Suomessa siis jotkut asiat kohdillaan :)