16.10.2011

Agitreeniä ja kaverilenkkiä

Sintti, Maissi ja Polkka.

Mentiin perjantaina töiden jälkeen Pekolan treenikselle Suvin jengin kanssa. Työstimme Poksun kanssa ohjauskuviota, joka taisi olla nimeltään back flap. Koira hyppäsi aidan takaakierrolla ja minä peruutin ja ohjasin sen seuraavana esteenä olleeseen putkeen. Ei kovin simppeliä, mutta sujui lopulta ihan hyvin. Tehtiin pientä rataa ja Polkka oli tosi hyvässä vireessä ja teki töitä innolla. Lopuksi treenailtiin keppejä, Polkkahan osaa pujotella vain toisesta suunnasta lähetettynä. Muutenkin tarkkuuden ja vauhdin mahduttaminen samaan suoritukseen tuntuu välillä haasteelliselta.

Treenin jälkeen mentiin metsälenkille. Koirat saivat hyvän rallin päälle ja juoksivat turhat virrat pois.


Lauantaina tehtiin sama setti Kirsin ja Sintin kanssa. Aloitettiin eilisellä back flap -kuvion sisältäneellä radalla ja jotain oli jäänyt päähän - Polkka pötki radan vauhdilla ja tarkasti. Toisella radalla olleet kepitkin menivät alkusäädön jälkeen vauhdilla ja oikein. Polkka teki töitä hyvällä vireellä ja vauhdilla.

Kyllä koirat voivat olla erilaisia: jos rata ei mene Polkan toiveiden mukaan ja palkkaa ei tipu väärästä suorituksesta ja jotakin kohtaa joudutaan työstämään, koira kyllästyy ja lakkaa edes yrittämästä. Treenikaveri Sintti puolestaan kuumuu samassa tilanteessa aivan ylikierroksille ja säheltää. Lopputulos on kuitenkin sama, homma on vaikea saada toimimaan. Meidän kohdalla haaste onkin pitää treeni tarpeeksi simppelinä ja auttaa koira onnistumaan.

Treenien jälkeen mentiin juoksuttamaan koiria metsään ja hiekkakuopalle. Maissikin oli mukana ja tulee Sintin kanssa juttuun ihan liikuttavan hyvin. Koirat juoksivat pitkin hiekkakuoppaa hirveän hepulin vallassa ja Maissi jopa halusi leikkiä Sintin kanssa - uskomatonta! Onhan se nyt vähän matala reppana isojen koirien seassa, mutta ehkä hullu luonne tasoittaa kokoeroa...


Polkalla on vaikeuksia pitää koivet järjestyksessä.

Ei kommentteja: