17.9.2011

Sienessä

Sienestysapurit kaverikuvassa.

Lenkit ovat suuntautuneet tällä viikolla sienimetsään. Mikä se kätevämpää kuin kerätä sienet ja juoksuttaa koirat samalla? Maanantaina oltiin Hauholla Suvin jengin kanssa. Koska Suvi ei syö sieniä, sain koko potin. Sienten siivoamiseen meni ainakin kaksi iltaa. Tällä viikolla on siis syöty aika sienipainotteisesti ja pakastimeenkin saatiin täytettä. Oma suosikkini on suppilovahvero-vuohenjuustopiirakka. Nam.

Syksyn paras näkymä.

Tänään oltiin sienimetsässä omalla porukalla. Koko viikon vesisateen jälkeen sää oli kivan aurinkoinen. Ollaan kyllä lenkkeilty kunnolla koko viikko sateesta huolimatta. Polkka vihaa periaatteessa koiranilmaa, mutta sadetakki niskaan ja lenkki vapaana metsässä - toimii! Eivätkä koirat edes ole niin rapaisia kuin hiekkatiellä kävelyn jälkeen.

Maansiirtourakoitsija Make Makkara.

Polkan mielestä sienestyslenkit oman jengin kanssa ovat äärimmäisen tylsiä. Make kaivaa vaan kuoppia ja kaiken maailman lahoja kantoja, eikä viitsi yhtään juosta Poksun kanssa. Niinpä Polkka keskittyy syömään Maissin silppuamia kantoja ja sekös minua ärsyttää! Tänään Polkka tyytyi kohtaaloonsa ja istui lähimaaston isoimmalla kivellä kytiksellä. Oman lauman ulkopuolinen kaveri on sienireissulla tehokas, silloin Polkka juoksee koko ajan pitkin metsiä.



Hyvät kaivuut menossa.

Joku metsäneläin? Ei vaan Maissi mäyräkoira.

Pari tuntia hujahti taas siivillä. Saatiin raitista ilmaa, vähän liikuntaa ja iso kassillinen sieniä. Syksyssä ei olekaan juuri muuta hyvää kuin sienet. Ai niin ja sänkipelto!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on niin samat kuviot, sienessä vaan ja sitten perataan... ;)

T. Polkan kohtalotoverit Remu ja Pikku-Paavo

Riik kirjoitti...

Sienien siivoaminen on pidemmän päälle aika raivostuttavaa! Mutta pakkohan ne löydetyt sienet on kerätä, ei niitä voi muillekaan jättää :D

Tuija kirjoitti...

Milka tulee pian Polkan kaveriksi <3