18.9.2011

Totaalinen hundkarusellen

Vähän isompi lenkkijengi.

Suvi tuli noutamaan meitä Polkan kanssa heti aamusta ja otettiin suunnaksi Forssan Kuuma, Sannan porukan uudet kotikulmat. Borikselle on tapahtunut paljon kaikkea viime aikona - se on muuttanut maalle hevostilalle ja saanut seurakseen beuceron-pentu Igorin. 10 viikkoa vanha Igor oli aika mötikkä koiranpennuksi. Boris näytti sopeutuneen hyvin uuteen kaveriinsa ja tuli huolestuneena paikalle jos Igor vähän vinkaisi.

Tutustumista: Igor, Sini ja Dara.

Saatiin siis melkoinen koiralauma kasaan: rhodesiankoirat Polkka, Dara ja Boris sekä beuceronit Bro, Sini ja Igor sekä ainoa lajinsa edustaja bordercollie Otti. Koirilla oli tietenkin ihan mahdottoman hauskaa keskenään painellessaan pitkin peltoja. Boriksen uudet lenkkimaastot ovat aika huikeat, isoja peltoja silmän kantamattomiin. Kyllä kelpasi koiralauman tykittää menemään. Lauma juoksi Polkka mukaan lukien ihan täyttä päätä koko lenkin ajan.

Pennuilla on hauskaa.

Mentiin lenkin jälkeen sisälle kahvittelemaan. Pennut saivat aikaan kunnon painimatsin ja Polkka nujusi suosikkipoikaystävänsä Boriksen kanssa. Boris oli löytänyt uuden ei-niin-päällekäyvän lähestymistavan ja tyytyi lähinnä vain liehittelemään ihanaa naista pussailemalla ja kirputtamalla. Polkka luonnollisesti nautti saamastaan huomiosta täysin rinnoin. Pikkuinen Igor osoitti miehisiä elkeitä yrittäessään nylkyttää Polkkaa. Veljeksillä on siis huomattavan samanlainen narttumaku!

Sata lasissa ympäri peltoja.

Käytiin kahvittelun (ja ihanan mutakakun, nam!) jälkeen vielä juoksuttamassa koiria toiseen otteeseen. Olivat hyväkkäät aika väsyksissä ja tyytyivät vain syömään heinää ja jolkottelemaan ympäriinsä! Tehtävä siis suoritettu, elukoilta virrat pois.

Olipa kyllä hyvä koirasunnuntai ihanan rennoissa merkeissä! Polkka on tosin sitä mieltä, että on hyvin epäkohteliasta tarjota ihmisvieraille kakkua ja jättää nelijalkaiset pelkän vesikupin varaan. Sitkeästi apina yritti tsekkailla tiskipöytiä, että olisiko hänellekin jotain tarjottavaa. Ja pennut vielä saivat ruoan kyläilyreissun aikana, mutta aina yhtä nälkäinen Pokemon jäi ilman!


Siinä kahvitellessa minua tämän syksyn vaivannut koiranpentukuume lieveni hieman. Igor onnistui vetämään ehkä kolmet pissat matolle ja lattialle ja siinä sitten luututtiin. Yhtäkkiä tuntuukin aika helpolle ratkaisulle elää kolmen aikuisen jo tavoille (ainakin melkein) oppineen elukan kanssa. Kesän ja syksyn aikana koiranpentuja on ilmestynyt suunnilleen kaikille muille paitsi minulle. Vähän on käynyt kateeksi, mutta nyt ehkä mieleen palautui osa koiranpennun mukana tulevasta hirveästä työmäärästä...


Hetki ennen kuin Polkka vetää lipat.


Jos joku on ihmetellyt siistissä rivissä istuvien koirien valokuvia:

Seitsemän koiraa on ihan helppo saada järjestäytymään riviin...

... tai sitten ei.

Ei kommentteja: