9.9.2011

Papu hammaslääkärissä

Nyt kyllä heittää päässä.

Mäykyillä oli tänään yhteinen lääkäriaika. Maissi sai rokotukset ja Papulta poistettiin hammaskivet. Hammaskiveä oli aika runsaasti, koska olin lykännyt lääkäriin menoa. Minua hirvittää Papun rauhoittaminen, koska sillä on paha sivuääni sydämessä. Hammaskiven poistamisen hintaskaala on ällistyttävän laaja, sain hinta-arvioita välillä 100-230 €. Juuri sivuäänen vuoksi halusin Papun kuitenkin kunnolliselle asiansa osaavalle klinikalle. Valitsin siis Vethausin. Kyseinen klinikka muuten palvelee nykyisin vuorokauden ympäri noin viiden kilometrin päässä meiltä. Aivan mahtavaa!

Papulle valittiin kevyt ja sydänystävällinen rauhoituskeino ja kaikki menikin hyvin. Mummeli kotiutui heränneenä, mutta melkoisissa pöllyissä. Hampaat olivat hammaskiveä lukuun ottamatta hyvässä kunnossa, ainoastaan kahta vähän lohjennutta poskihammasta täytyy tarkkailla. 13,5 -vuotiaalla mummolla on siis edelleen kaikki hampaat suussa.

Maissin rokotuksille ja Papun hammashoidolle kertyi hintaa yhteensä 252 euroa. Summasta on miinustettu toisen koiran klinikkamaksun alennus ja paikallisen koirakerhon jäsenalennus, yhteensä 34,50 €.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

halpaa kuin tivolissa :/ mutta tärkeisiin asioihin ne rahat meni.

Riik kirjoitti...

Niinpä! Pitäisi kai alkaa pesemään hampaita, niin hammaskiveä ei kertyisi niin paljon... Vaikka tämä taisi olla kolmas hammaslääkärikerta Papun elämässä, ei kovin paha vanhalle pikkukoiralle.